ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δικαστικό μπλόκο στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος μόνο για τα ευάλωτα νοικοκυριά που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής έβαλε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Το δικαστήριο έκανε μέρες δεκτό το αίτημα των καταναλωτών για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής και απαγορεύει προσωρινά τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, σε περίπτωση μη καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, στα οικιακά τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν των ευάλωτων πελατών βάσει του άρθρου 52 ν. 4001/2011.
Στον νόμο αυτό εντάσσονται οι οικονομικά ασθενείς οικιακοί καταναλωτές, οι ηλικιωμένοι που έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος ηλικίας υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαμένουν με άλλο πρόσωπο που δεν έχει συμπληρώσει το ίδιο όριο ηλικίας, πελάτες με σοβαρά προβλήματα υγείας ή σε απομακρυσμένες περιοχές.
Η απόφαση ισχύει μέχρι τη συζήτηση της αγωγής, στις 6 Ιουλίου, υπό τον όρο να μη ζητηθεί άλλη αναβολή.
Διαβάστε επίσης:
Αντιπαράθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών μεταξύ καταναλωτών και ΔΕΗ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καρυστιανού για θάνατο Μαζωνάκη: «Η κβαντική τεχνολογία είναι το μέλλον της ιατρικής» – Τι απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη (Βίντεο)
- Θρήνος στη Χαλκιδική: Κατέληξε ο 17χρονος που υπέστη ανακοπή στο σχολείο του
- Αμαλιάδα: Δύο συλλήψεις για έκρηξη και εμπρησμό σε είσοδο πολυκατοικίας
- Κόκκινα δάνεια: Νέος Κώδικας Δεοντολογίας τον Οκτώβριο – Τι αλλάζει σε ρυθμίσεις και «κουρέματα»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.