ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν το θέμα της πρώτης πολιτικής θεματικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, παρουσία του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη. Ομιλητές ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης και ο ομότιμος καθηγητής Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής ΕΜΠ, Γιάννης Καλογήρου.
Ο Φίλιππος Σαχινίδης επισήμανε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι «ένα εργαλείο διαρθρωτικό που είναι αναγκαίο να υπάρχει μόνιμα, με στόχο να υποβοηθήσει τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό και να κάνει τις οικονομίες πιο ανθεκτικές, πιο δυναμικές».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη διαφορετική στόχευση που του αποδίδουν οι σοσιαλδημοκράτες: «Εμείς οι σοσιαλιστές σοσιαλδημοκράτες για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη θα πρέπει να διασφαλίσουμε την επιτυχία του συγκεκριμένου ταμείου ως προς τις στοχεύσεις που θέτει. Δηλαδή ως προς την επιτάχυνση του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού, ως προς την δίκαιη μετάβαση. Εάν αυτά διασφαλιστούν, την επόμενη φορά που θα καθίσουμε στο τραπέζι με τους φειδωλούς της Ευρώπης, θα τους επισημάνουμε ότι αποδείχτηκε πως τελικά αυτό το εργαλείο δούλεψε και προστάτεψε τις οικονομίες, ενώ παράλληλα έκανε τις οικονομίες πιο ανθεκτικές. Ο ρόλος της παρέμβασης από πλευρά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι πόροι πραγματικά θα πάνε εκεί που θα έχουν το σημαντικότερο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα», τόνισε.
Από την πλευρά του, ο κ. Καλογήρου αναφερόμενος στην απορρόφηση των πόρων, υπογράμμισε πως «είναι κρίμα να υπάρχουν λεφτά και να μην μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε», ενώ επισήμανε τη σπουδαιότητα της αναδιοργάνωσης της παραγωγής και της οικονομίας γενικότερα.
«Χρειάζεται εθνική στρατηγική και πάνω απ΄ όλα κοινωνικό πρόσημο και κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε να είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης το Ταμείο Ανάκαμψης», επεσήμανε η κ. Α. Σιμητροπούλου που συντόνισε την συζήτηση.
Διαβάστε επίσης
«Όχι στο συντηρητικό δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Ευ. Βενιζέλος: Εύχομαι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να κερδίσει τη μάχη της συγκυρίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: «Για πλάκα» μπορεί να πλήξουμε μερικές φορές ακόμη το νησί Χαργκ του Ιράν – Δεν είμαστε έτοιμοι για συμφωνία
- Έ. Χουλιάρα (AstraZeneca): Καινοτομία υπό «διωγμό» – Το χρηματοδοτικό κενό του 1 δισ. και ο κίνδυνος των αποσύρσεων
- Ελένη Γερουλάνου: Η Εθνική Πινακοθήκη με αριθμούς
- Η τεχνητή νοημοσύνη κατηγορείται ότι… ασκεί δικηγορία: Η αγωγή κατά του ChatGPT που ανησυχεί τον νομικό κόσμο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.