ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία και δεν αποτελεί απειλή για καμία άλλη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθώς η Σουηδία και η Φινλανδία εξετάζουν το ενδεχόμενο να ενταχθούν στην Συμμαχία μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
«Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία. Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Είναι εκεί για σκοπούς αμοιβαίας άμυνας», δήλωσε ο Τζόνσον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο στο Ελσίνκι.
Από την πλευρά του ο Νιινίστο τόνισε ότι η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δεν θα είναι «εναντίον κανενός».
Σε ερώτηση για τους κινδύνους από την ένταξη της χώρας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, ο πρόεδρος της Φινλανδίας δήλωσε ότι «η απάντησή μου στον Πούτιν θα ήταν ότι εσείς το προκαλέσατε αυτό και πρέπει να κοιταχτείτε στον καθρέφτη».
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ-Πεντάγωνο: Ο Πούτιν δεν θέλει να αναμετρηθεί με το ΝΑΤΟ
Μάριο Ντράγκι: Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια στην Gazprombank
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΣΕΕ: Παρέμβαση μαζί με την SMEunited υπέρ των ευρωπαϊκών ΜμΕ – Επιστολή στον Μητσοτάκη
- Βιολάντα: Ολοκληρώθηκε η έρευνα για το τραγικό δυστύχημα – Ο σωλήνας προπανίου είχε φθαρεί σε τρία σημεία
- Στις 10 Φεβρουαρίου η απολογία του 54χρονου σμηνάρχου για την υπόθεση κατασκοπείας
- Alpha Trust Ανδρομέδα: Ειδικός διαπραγματευτής η Eurobank Equities
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.