• ΑΓΟΡΕΣ

    Pantelakis Sec: Μέχρι 10 ελληνικές μετοχές μπορεί να «σηκώσει» ο MSCI Standard – Η απάντηση στην Morgan Stanley

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Έως και δέκα ελληνικές μετοχές μπορεί να «σηκώσει» ο MSCI υποστηρίζει η Pantelakis Sec. σε ανάλυσή της, «απαντώντας» σε έκθεση της αμερικάνικης Morgan Stanley που είδε νωρίτερα την Τετάρτη το φως της δημοσιότητας.

    Ο αμερικανικός οίκος ανέφερε σε έκθεσή του ότι είναι μικρή η πιθανότητα εισαγωγής της Εθνικής Τράπεζας στον MSCI, ενώ προϋπόθεση για να εισέλθει θα ήταν να διαγραφεί η μετοχή της Jumbo. Και αυτό γιατί η μετοχή της τράπεζας, που προς το παρόν βρίσκεται στον MSCI μικρής κεφαλαιοποίησης, έχει κεφαλαιοποίηση κοντά στο κατώτατο όριο για τον μεγαλύτερο δείκτη (standard).

    Με αφορμή το report της Morgan Stanley, η Pantelakis Securities εκφράζει την αντίθεση της στο επιχείρημα ότι για να εισέλθει στον δείκτη η Εθνική πρέπει να αποχωρήσει η Jumbo.

    Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «δεν πιστεύουμε ότι αυτό ισχύει, καθώς σύμφωνα με την δική μας ανάγνωση της μεθοδολογίας του MSCI, ο δείκτης Greece Standard μπορεί να περιλαμβάνει έως και το 85% των προσαρμοσμένων ως προς το free float midcaps του MSCI Greece IMI».

    Επί του παρόντος, ο δείκτης Greece Std είναι περίπου το 62% του δείκτη MSCI Greece IMI και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής αυτή η δυναμική προσαρμογή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 ελληνικές μετοχές συνολικά, επομένως η Εθνική και δυνητικά και άλλες μετοχές μπορούν να μεταφερθούν από τον MSCI Greece small cap στον MSCI Greece Standard χωρίς να χρειάζεται να βγει καμία μετοχή.



    ΣΧΟΛΙΑ