ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περισσότερα από 1.000 πτώματα αμάχων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νεκροτομεία της περιφέρειας του Κιέβου, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια ουκρανή αξιωματούχος, ενώ το Κίεβο κατηγορεί τους Ρώσους ότι «σφαγίασαν» εκατοντάδες αμάχους στο διάστημα που κατείχαν την περιοχή, το Μάρτιο.
«Χίλια είκοσι πτώματα αμάχων, αποκλειστικά αμάχων, βρίσκονται (στα νεκροτομεία) στο σύνολο της περιφέρειας του Κιέβου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Όλγα Στεφανίσινα στην πόλη Μποροντιάνκα, βορειοδυτικά του Κιέβου.
Μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιφέρεια του Κιέβου στο τέλος Μαρτίου, εκατοντάδες πτώματα αμάχων έχουν βρεθεί από τις ουκρανικές αρχές, οι οποίες κατηγορούν μαζί με τους Δυτικούς τη Ρωσία για «εγκλήματα πολέμου», κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.
Διαβάστε επίσης:
Ουκρανία: Στο Κίεβο Πέδρο Σάντσεθ και Μέτε Φρεντέρικσεν
Ουκρανία: Καταλάβαμε τη Μαριούπολη, εκτός από το Αζοφστάλ, λένε οι Ρώσοι
Τζόνσον: «Ασφαλώς» και θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρωσία: Η Μόσχα λέει ότι η Ουκρανία παραβιάζει την εκεχειρία με drones και πυρά πυροβολικού
- Κίνα: Δυναμική ανάπτυξη κατέγραψε ο ναυπηγικός τομέας στο πρώτο τρίμηνο του 2026
- Ρύπανση κατά τον ανεφοδιασμό κρουαζιερόπλοιου στον Πειραιά – Δύο συλλήψεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου
- Διπλή ψήφος εμπιστοσύνης στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Γιατί Moody’s και S&P έδωσαν επενδυτική βαθμίδα στον ελληνικό όμιλο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.