ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Χαμόγελα» έφερε στην Αθήνα η επικύρωση των στοιχείων για το 2021 από τη ΕΛΣΤΑΤ, καθώς ανακοίνωσε πως το πρωτογενές έλλειμμα του περασμένου έτους ήταν μικρότερο από το αναμενόμενο.
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως το πρωτογενές έλλειμμα της Ελλάδας το 2021 «έκλεισε» στο 5% του ΑΕΠ, όταν ο στόχος ήταν στο 7%. Αυτό σημαίνει πως η ελληνική οικονομία κινήθηκε με μικρότερο έλλειμμα της τάξεως του 2% του ΑΕΠ.
Αυτή η εξέλιξη φυσικά, δεν συνεπάγεται αυτομάτως και τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου το 2022, ωστόσο αποτελεί ένα «χαρτί» στα χέρια του οικονομικού επιτελείου για την ανακοίνωση νέων μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
Σημειώνεται πως σε λίγες ημέρες το Υπουργείο Οικονομικών θα αποστείλει στην ΕΕ τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του για την πορεία της οικονομίας κατά το 2022.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη από το 4,5% που αναγράφεται στον προϋπολογισμό, ενώ ο πληθωρισμός θα αναθεωρηθεί από το 0,8% της αρχικής πρόβλεψης στην περιοχή του 5% -5,5%.
Διαβάστε επίσης:
WTTC: Ο παγκόσμιος τουρισμός θα ανακάμψει από την πανδημία έως το 2023
Χατζηδάκης: Στα όρια αντοχής της οικονομίας μας η αύξηση του κατώτατου μισθού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εισαγγελική έρευνα για ηλεκτρονικό έγκλημα στα γραφεία του X του Έλον Μασκ στο Παρίσι
- AstraZeneca: Βουτιά για τη μετοχή μετά το «όχι» του FDA σε αυτοχορηγούμενη ένεση για τον «λύκο»
- «Μαμά μου… θα με βοηθήσεις να περπατήσω;» – Το νέο βιβλίο της Αθηνάς Ευθυμίου αφιερωμένο στον γιο της
- Yalco: Νέος CFO ο Ανδρέας Σκύρλας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.