ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γαλλίδα και η ναυμαχία της Σαλαμίνας, το «γκέλ» της Σοφίας, η οργή του ΜΜ για Αυγενάκη, η Κάρυ ως… μετοχή και ο «πράσινος» Τασούλας
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για την επίσκεψή του στην Οδησσό, αλλά και τις προσπάθειες της Ελλάδας να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια εκτός από την Οδησσό και στη Μαριούπολη, όπως ανέφερε προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο.
«Θα συζητήσουμε για τα Δυτικά Βαλκάνια και τη Λιβύη. Και θα ζητήσω από τους συναδέλφους μου να βιαστούν σε αυτό. Διότι, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενεργήσει και δράσει τώρα, διατρέχουμε τον κίνδυνο να γίνουν οι χώροι της κύριας κρίσης που αντιμετωπίζουμε στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε:
«Όπως γνωρίζετε, θα συζητήσουμε ξανά για την Ουκρανία. Και πρόκειται να ενημερώσω τους συναδέλφους μου για την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Οδησσό στις 3 Απριλίου, καθώς και για τις προσπάθειες της Ελλάδας να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, όχι μόνο στην Οδησσό -το έχουμε κάνει ήδη- αλλά και στη Μαριούπολη, τo οποίo βρίσκουμε εξαιρετικά δύσκολο λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η Ρωσία στο να μας επιτρέψει να μεταφέρουμε αυτήν την ανθρωπιστική βοήθεια.
Αλλά, επίσης, θα συζητήσουμε για τα Δυτικά Βαλκάνια και τη Λιβύη. Και θα ζητήσω από τους συναδέλφους μου να βιαστούν σε αυτό. Διότι, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενεργήσει και δράσει τώρα, διατρέχουμε τον κίνδυνο να γίνουν οι χώροι της κύριας κρίσης που αντιμετωπίζουμε στην Ουκρανία.
Και ως τελευταία παρατήρηση, θα ήθελα να πω ότι πρόκειται για μία κρίση που αναφέρεται στις αξίες μας, στις βασικές αξίες μας: Δημοκρατία, εδαφική ακεραιότητα, ανθρώπινα δικαιώματα, κράτος δικαίου. Και πρέπει να πάρουμε ξεκάθαρη θέση σε όλα τα μέτωπα».
Διαβάστε επίσης:
Μπορέλ: Τα ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στα ανατολικά για να ξεκινήσουν επίθεση στο Ντονμπάς
ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ συζητούν για χορήγηση περισσότερης βοήθειας στο Κίεβο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βαλεντίνα Μπαρτολίνι: «Η φλόγα σε καλεί να σκεφτείς»
- Γιατί έφτασε κοντά στο… κραχ η μπασκετική Μονακό! Φεύγει ο ζάπλουτος Φεντορίτσεφ, παρεμβαίνει το Πριγκιπάτο
- Νευρικότητα στις αγορές πετρελαίου, καθώς ο Τραμπ «χτίζει» πολεμικό κλίμα εναντίον του Ιράν
- Από τον Νίξον στον Κάρτερ – και στον Τραμπ: Έρχεται η τρίτη κρίση του δολαρίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.