ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ρωσική χαλυβουργία Evraz, το 28,64% της οποίας ελέγχει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η πληρωμή κουπονιού ύψους σχεδόν 19 εκατ. δολ. για ομόλογο του 2023, καθώς δεν παρελήφθη από τον βασικό φορέα πληρωμής.
Η εταιρεία εκτιμά πως το πρόβλημα συνδέεται με τις κυρώσεις της Βρετανίας κατά του Ρώσου ολιγάρχη, για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Η Evraz υποστηρίζει πως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν έχει τον αποτελεσματικό έλεγχο της εταιρείας.
Σύμφωνα με το Reuters, η Evraz ζήτησε διευκρινίσεις και επιβεβαίωση από το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών και το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης για το θέμα. Τονίζει δε πως εκτός από το συγκεκριμένο τεχνικό πρόβλημα, δεν υπάρχει κάποιος λόγος για ένα πιθανό γεγονός χρεοκοπίας, καθώς ο εκδότης είχε επαρκή ρευστότητα για να ολοκληρώσει τις πληρωμές τοκομεριδίων.
Διαβάστε επίσης
Ρομάν Αμπράμοβιτς: Στην Τουρκία το γιοτ My Solaris του Ρώσου δισεκατομμυριούχου
Τσέλσι: H Raine Group ετοιμάζεται να περιορίσει στους τρεις τους υποψήφιους αγοραστές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνεχίζεται το παγκόσμιο sell-off στα ομόλογα: Στο 4,81% το 10ετές αμερικανικό – Στα 95 δολ. το βαρέλι Brent
- ΟΑΣΑ – ΟΣΕΘ: Πότε θα ανακοινωθούν οι short lists για το rebranding του στόλου Αθήνας και Θεσσαλονίκης
- Euroholdings (Οικογένεια Λάτση – Αρ. Πίττας): Με δύο ναυλώσεις πλοίων θα δημιουργήσει EBITDA 24 εκατ. δολαρίων
- Πράσινα τιμολόγια Σεπτεμβρίου: Από τον ΗΡΩΝ η χαμηλότερη τιμή 14,7 λεπτά/KWH, ακολουθούν ΔΕΗ, Protergia
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.