• Ναυτιλία

    Αριστείδης Πίττας (Euroseas): Επένδυση 102 εκατ. δολαρίων για τρία νέα containerships

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή Euroseas, του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα, έκλεισε συμφωνία με το ναυπηγείο Hyundai Mipo της Νότιας Κορέας για την κατασκευή τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων οικολογικού σχεδιασμού.

    Τα containerships, χωρητικότητας 1,800 teu έκαστο, θα παραδοθούν στην εταιρεία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 και συγκεκριμένα, το ένα το πρώτο τρίμηνο και τα άλλα δύο το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

    Το συνολικό κόστος κατασκευής ανέρχεται στα 102 εκατομμύρια δολάρια και η χρηματοδότηση θα γίνει τόσο με ίδια κεφάλαια όσο και με δανεισμό.

    Ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroseas, σχολίασε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την παραγγελία τριών σύγχρονων, οικολογικού σχεδιασμού LNG-ready πλοίων, χωρητικότητας 1.800 teu έκαστο, σε ένα από τα καλύτερα ναυπηγεία του κόσμου, στο ίδιο όπου είχαν γίνει οι προηγούμενες παραγγελίες μας για τέσσερα πλοία των 2.800 teu. Αυτή η παραγγελία συνεχίζει τη στρατηγική μας για περαιτέρω ανάπτυξη της Euroseas με τρόπο που εκμεταλλεύεται την ελκυστικότητα των τιμών των νεότευκτων, σε σύγκριση με την τιμή των μεταχειρισμένων πλοίων”.

    “Επιπλέον, βασίζεται στη δέσμευσή μας να έχουμε έναν φιλικό προς το περιβάλλον στόλο και να συμβάλλουμε στην προσπάθεια απαλλαγής του κλάδου μας από τον άνθρακα. Σε ένα αρκετά ταραγμένο και αβέβαιο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, παραμένουμε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αγοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε και τα επτά νεότευκτα πλοία τα επόμενα δυόμισι χρόνια δημιουργώντας έναν στόλο που επικεντρώνεται στα πιο εμπορικά μεγέθη του τομέα feeder”, συμπλήρωσε.

    Σημειώνεται ότι η Euroseas, είχε προχωρήσει στις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους στην παραγγελία δύο ακόμη containerhips ίδιας χωρητικότητας στο Hyundai Mipo της Νότιας Κορέας, συνολικού κόστους 85 εκατ. δολαρίων.

    Η ναυτιλιακή διαθέτει στόλο 16 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ο οποίος με τις νέες παραγγελίες θα αυξηθεί στα 23 πλοία, χωρητικότητας 66,971 teu.

    Διαβάστε ακόμη:

    Super deal για τη Euroseas: Aνανέωσε τη ναύλωση του παλαιότερου πλοίου της με αύξηση 257%



    ΣΧΟΛΙΑ