ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ελπίδα ότι το σημερινό σοκ των τιμών των ενέργειας θα διαρκέσει λίγους μήνες εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ και προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει πολυετές πληθωριστικό σπιράλ για τις οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Δεν είμαι σε θέση να δώσω συγκεκριμένη ημερομηνία, μπορεί να τοποθετείται εντός του 2023», είπε ο Λεμέρ προσθέτοντας ότι οι τιμές της ενέργειας θα υποχωρήσουν σε λογικά επίπεδα όταν η Ευρώπη θα μειώσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου από την Ρωσία.
«Δεν θεωρώ ότι έχουμε εισέλθει σε πληθωριστικό σπιράλ», είπε.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Περιφέρεια Αττικής: Αντιπλημμυρικά έργα 250 εκατ. ευρώ – Οι παρεμβάσεις σε ρέματα και οι εκκρεμότητες δεκαετιών
- Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις, απάτες και κινδύνους από μη τραπεζικά ιδρύματα
- Παπαθανάσης: Πάνω από 100 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία έως το 2034 – Τι αλλάζει στο «Σπίτι μου 3» και τα νέα μέτρα για την ακρίβεια
- Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομου τζόγου με κέρδη άνω του 1 εκατ. ευρώ – «Πείραζαν» τα παιχνίδια και επέλεγαν τους νικητές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.