ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την εφαρμογή της περσινής “πατέντας” για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας σε μηνιαία αντί ετήσιας βάσης εξετάζει και για το 2017, το αρμόδιο επιτελείο του υπ. Οικονομικών.
Τη σχετική ανακοίνωσε έκανε η ίδια η υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 τη Δευτέρα, επισημαίνοντας ότι η συγεκριμένη ρύθμιση, όπου θα επιτρέπει να πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, εξετάζεται με “θέρμη” ιδιαίτερα στην περίπτωση των συνταξιούχων.
Υπενθυμίζεται δε, ότι πέρυσι που είχε εφαρμοστεί το μέτρο για τα τέλη κυκλοφορίας είχε δοθεί η δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους κατόχους Ι.Χ. οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, οι οποίοι τα έχουν θέσει σε ακινησία, και εξαιρετικά για το περσινό έτος , να άρουν την ακινησία καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας ως εξής:
• Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
• Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
• Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του 2016 καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.
Στην ίδια εκπομπή, η υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου μίλησε και για το αφορολόγητο διευκρινίζοντας ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να προσμετρώνται στο χτίσιμο του αφορολογήτου, οι λογαριασμοί του νερού και του ηλεκτρικού που θα πληρώνονται με ηλεκτρονικά μέσα (κάρτες και web banking). Ωστόσο δε δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζες: Ρίχνουν στην αγορά 10.000 ακίνητα από κατασχέσεις
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας: Αυτοί είναι οι νόμιμοι τρόποι για να μη πληρώσετε
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλη κυκλοφορίας: Νόμιμοι τρόποι για να μην πληρώσετε αλλά και τσουχτερά πρόστιμα, αν δεν πληρώσετε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βλάσης Φρυσίρας: «Ο χρόνος ήταν απλόχερος απέναντί μου»
- Τιμές ρεύματος: Μεγάλες αυξήσεις στα μπλε τιμολόγια-Ποια είναι τα φθηνότερα μπλε
- Βύρων Βασιλειάδης: Ναυπηγεί 14 πλοία με την Venergy Maritime και υλοποιεί μεγάλη επένδυση στην Αίγυπτο με την Antipollution
- Ο Χορός των Ρόδων στο Μονακό, τα Μπαλέτα της Γενεύης για «καλό σκοπό», η Ελληνίδα «Μις Μαρπλ» και η «Απαγωγή», «η Ζωή μας Καλά» από την Αϊνόλα Τερζοπούλου, η Ευρώπη Ασφαλιστική για τους συνεργάτες της και Πάσχα στην Αθήνα;
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.