ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν μίλησε σήμερα με τον Νικολάι Πατρούσεφ, τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και τον προειδοποίησε για τις συνέπειες που θα είχε «τυχόν απόφαση του Κρεμλίνου να χρησιμοποιήσει χημικά ή βιολογικά όπλα στην Ουκρανία».
Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επαφή υψηλού επιπέδου μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Σάλιβαν «είπε στον στρατηγό Πατρούσεφ ότι αν η Ρωσία σοβαρολογεί στο θέμα της διπλωματίας, τότε πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις στις ουκρανικές πόλεις».
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σνάμπελ (ΕΚΤ): «Βλέπει» νέες αυξήσεις επιτοκίων παρά την εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Τσουκαλάς και ΠΑΣΟΚ νοιάζονται μόνο για το ποια παζάρια μπορεί να τους εξασφαλίσουν κάποιο δήμαρχο παραπάνω
- Φον ντερ Λάιεν: Xαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου – «Ένα καθοριστικό βήμα»
- Χανιά: Συνελήφθη 45χρονη Ουκρανή για εμπρησμό από πρόθεση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.