ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πτωτικά έκλεισαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αγορά προβληματίζεται σχετικά με μια πιθανή επίσπευση της συμφωνίας με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην άρση των κυρώσεων και την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.
Νωρίτερα, πάντως, οι τιμές του πετρελαίου κινούνταν ανοδικά, αγγίζοντας μέχρι και τα 120 δολάρια το βαρέλι.
Το συμβόλαιο Απριλίου του αμερικανικού WTI έκλεισε την ημέρα με πτώση 2,6% στα 107,67 δολάρια το βαρέλι, έχοντας φτάσει νωρίτερα στα 116,57 δολάρια.
Το συμβόλαιο Μαΐου του Brent έκλεισε με πτώση 1,95% στα 110,73 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ενδοσυνεδριακά φτάσει ως και τα 119,84 δολάρια.
Ανοδικά ο χρυσός
Αντίθετα, ανοδικά έκλεισε ο χρυσός.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού έκλεισε με άνοδο 0,7% στα 1.935 δολάρια η ουγγιά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελληνική επιτυχία στην Ουνέσκο: Τα μινωικά ανάκτορα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ψηφιακή κάρτα εργασίας έφερε αύξηση 1000% στις δηλωθείσες υπερωρίες στον τουρισμό
- Σαρδηνία: Η σύζυγος του CEO της Lufthansa παρέσυρε και σκότωσε μια 24χρονη
- Αντόνιο Κόστα: Οι δασμοί είναι φόροι, τροφοδοτούν τον πληθωρισμό και εμποδίζουν την ανάπτυξη
