array(0) {
}
        
    
Menu
3.44%
Τζίρος: 213.67 εκατ.

Iράν: Απειλεί με επιθέσεις σε 18 τεχνολογικούς κολοσσούς από σήμερα το απόγευμα – Η λίστα με τις εταιρείες

Business

Στο θρόνο της επέστρεψε η Toyota

Στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων βρέθηκε και πάλι η Toyota, καθώς η ανταγωνίστρια Volkswagen προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο του σκανδάλου που παραδέχθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με το Bloomberg.

maxresdefault

Η Toyota ανακοίνωσε στις 26 Οκτωβρίου 2015 πως πούλησε 7,49 εκατ. οχήματα φέτος μέχρι το Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας τα 7,43 εκατ. που πούλησε η Volkswagen σύμφωνα με έκθεση που έδωσε νωρίτερα αυτό το μήνα. Ωστόσο, οι παραδόσεις εμφάνισαν πτώση 1,5% και για τις δύο εταιρίες.

Αν και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ήταν κατά το πρώτο μισό του έτους μπροστά από την Toyota στις πωλήσεις παγκοσμίως, αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται να ανακαλέσει 11 εκατ. οχήματα σε όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα έχει σταματήσει τις πωλήσεις μοντέλων ντίζελ σε αρκετές αγορές, καθώς προσπαθεί να προσαρμόσει τους κινητήρες σύμφωνα με τους κανόνες συμμόρφωσης.

Η εταιρία έχει επίσης έρθει αντιμέτωπη με μία επιβραδυμένη ζήτηση στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά της, με την ομώνυμη μάρκα της να έχει εμφανίσει πτώση 7,4% τους πρώτους εννέα μήνες.

«Η Toyota θα είναι το Νο.1 φέτος», τόνισε ο Koji Endo, αναλυτής στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Advanced Research Japan. «Η VW μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες στις πωλήσεις λόγω του σκανδάλου και προς το επόμενο έτος στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και δε βλέπω την κινεζική αγορά να ανακάμπτει σύντομα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναισθηματική σχεδίαση
Aygo X: Το μοναδικό πλήρως υβριδικό Α SUV
Toyota Aygo X: Ασφαλές παρά το μέγεθός του (video)
Οδηγούμε το υβριδικό Toyota Aygo X (video)
Νέο Volkswagen T-Roc: Η ολοκληρωμένη πρόταση στα compact SUV
VW: Στροφή στην αμυντική βιομηχανία με Iron Dome – Στο τραπέζι η διάσωση 2.300 θέσεων εργασίας
Ηλεκτρικό Toyota CHR+: Από 37.000 ευρώ
Volkswagen T-Roc: Οικογενειακό SUV
Μια εκδρομή με τo 7θέσιο VW ID. Buzz (video)
Volkswagen: Αναδιάρθρωση σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον – Μειωμένο κατά 17% το μέρισμα ανά μετοχή