ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από λίγο.
Σύμφωνα με ανάρτησή του στους προσωπικούς του λογαριασιμούς στα social media, ο Ζελένσκι μίλησε για τις προϋποθέσεις ασφαλείας της ουκρανικής αντιπροσωπείας: «Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος».
Νωρίτερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού οι πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις της Ρωσίας μετά από επιθετικά σχόλια κρατών μελών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Reuters.
Στο μεταξύ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ, προσφέρθηκε να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή για την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Ουκρανία, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θρίλερ: Ο Πούτιν έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας – Η Μόσχα λέει ότι ο Ζελένσκι δέχτηκε τις διαπραγματεύσεις – Δεν επιβεβαιώνεται
Ζελένσκι: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λουκασένκο λίγο πριν λήξει το ρωσικό τελεσίγραφο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κρίσεις πανικού: Πώς εκδηλώνονται, ο κρυφός κίνδυνος – Εξηγεί ο αν. καθ. Ψυχιατρικής Β. Μασδράκης
- Μαρίνα Εφραίμογλου: Πώς η επένδυσή της στον Μυστρά φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου wellness
- Η Αττική Οδός πυροδοτεί τα κέρδη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Άλμα στα μεγέθη του α’ τριμήνου 2025
- Όλη η αλήθεια για το μπάσκετ και το ΜΜ, τι συμβαίνει σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AKTOR, o γιαπωνέζος (wanna be) πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού, τα 4 νέα πλοία του Πολέμη, και ένα quiz με την άφιξη του Τράμπ στην Ελλάδα
