• Διεθνής πολιτική

    Ζελένσκι: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λουκασένκο λίγο πριν λήξει το ρωσικό τελεσίγραφο

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    Με τον ηγέτη της Λευκορωσίας και σύμμαχο του Πούτιν, ανακοίνωσε πως συνομίλησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του στο δίκτυο Telegram.

    Ο Ζελένσκι δεν έχει δώσει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία.

    Νωρίτερα το Κίεβο απέρριψε τη διεξαγωγή συνομιλιών στο Μινσκ, κατηγορώντας το ότι επιτρέπει σε ρωσικά στρατεύματα να περνούν από την επικράτειά του. Η Μόσχα έχει δώσει στο Κίεβο, διορία έως τις 16:00 ώρα Ελλάδος για να απαντήσει στην πρόσκληση για διαπραγματεύσεις σε λευκορωσικό έδαφος.

    Η Λευκορωσία ετοιμάζεται να πάρει μέρος στη ρωσική εισβολή, λέει ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας

    Ο Andriy Zagorodnyuk, πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, ισχυρίζεται ότι η Λευκορωσία πρόκειται να κηρύξει πόλεμο στην Ουκρανία. Η Ουκρανία από την αρχή της ρωσικής εισβολή είχε κατηγορήσει τη Λευκορωσία για συμμετοχή.

    Το ρωσικό τελεσίγραφο

    Διορία έως τις 15.00 μετά το μεσημέρι (16.00 ώρα Ελλάδος) δίνει η Ρωσία στην Ουκρανία για να απαντήσει στην πρόσκληση για διαπραγματεύσεις σε λευκορωσικό έδαφος.

    «Έως τις 15.00 θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και να περιμένουμε επιβεβαίωση από την ουκρανική πλευρά για τη δική τους απόφαση να ξεκινήσουν για διαπραγματεύσεις στο Γόμελ (της Λευκορωσίας)», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

    Ο Μεντίνσκι είπε επίσης ότι η Μόσχα εγγυάται την ασφάλεια της ουκρανικής αποστολής διαπραγμάτευσης, σε περίπτωση που ξεκινήσει για να φτάσει στο Γόμελ της Λευκορωσίας, όπου ήδη βρίσκεται η ρωσική αντιπροσωπεία.

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσι, απέρριψε νωρίτερα τη ρωσική πρόταση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος σε μια χώρα από την οποία επιτέθηκε η Ρωσία στην Ουκρανία.

    Διαβάστε επίσης:

    Σολτς: «Είναι πόλεμος του Πούτιν εναντίον του ελεύθερου κόσμου» – Θα υπερασπιστούμε τα νατοϊκά εδάφη

    Βρετανία: Η σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια

    Ρωσία: Έχει χάσει περίπου 4.300 άνδρες από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ