• Πολιτική

    Θρίλερ: Ο Πούτιν έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας – Η Μόσχα λέει ότι ο Ζελένσκι δέχτηκε τις διαπραγματεύσεις – Δεν επιβεβαιώνεται

    • NewsRoom


    O Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού οι πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις της Ρωσίας μετά από επιθετικά σχόλια κρατών μελών του ΝΑΤΟ, μεταδίδει το Reuters!

    Στο μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα στα ρωσικά ειδησεογραφικά δίκτυα, να αποδέχτηκε να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στη Λευκορωσία, κάτι που το Κίεβο διέψευδε νωρίτερα σήμερα Κυριακή.

    Η Μόσχα έχει δώσει τελεσίγραφο στην ουκρανική πλευρά να απαντήσει αν θα αποδεχτεί το αίτημα για συζητήσεις μέχρι τις 16:00 ώρα Ελλάδος.

    Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, οι εκπρόσωποι της Ρωσίας περιμένουν την απάντηση της Ουκρανίας στην πρόσκληση για συνάντηση στο Γκόμελ μέχρι τις 16:00, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, σύμβουλος του προέδρου Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

    Στο μεταξύ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ, προσφέρθηκε να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή για την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Ουκρανία, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

    Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Μπένετ για το ότι η ρωσική αποστολή βρίσκεται ήδη στην πόλη Γκόμελ της Λευκορωσίας με σκοπό την έναρξη της διαπραγμάτευσης με την ουκρανική πλευρά, η οποία, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, «δεν άρπαξε την ευκαιρία, σε μια επίδειξη ασυναρτησίας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Ζελένσκι: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λουκασένκο λίγο πριν λήξει το ρωσικό τελεσίγραφο

    Πούτιν: Συνομιλία με τον Ναφτάλι Μπένετ – Προσφέρθηκε να μεσολαβήσει



    ΣΧΟΛΙΑ