ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, ανακάμπτοντας από το απότομο sell-off καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά αξιολόγησαν τον αντίκτυπο των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή του Κρεμλίνου στην Ουκρανία.
Όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και οι κλάδοι ήταν σε θετικό έδαφος. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, οι εταιρείες εξόρυξης και οι τράπεζες ηγήθηκαν των κερδών, με κάθε κλάδο να σημειώνει άνοδο άνω του 4%.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή μετά τις απότομες αυξήσεις νωρίτερα στη συνεδρίαση λόγω ανησυχίας για πιθανές διακοπές της παγκόσμιας προσφοράς από τις κυρώσεις σε βάρος του μεγάλου εξαγωγέα αργού, Ρωσίας.
Ωστόσο, η απουσία κυρώσεων από την ΕΕ στον ρωσικό τομέα ενέργειας και το μη μπλοκάρισμα της Μόσχας από το διατραπεζικό σύστημα SWIFT, καθώς και κάποιες ενδείξεις για κινήσεις ώστε να υπάρχει μια συνεννόηση για την παράδοση της Ουκρανίας και τη λήξη της σύγκρουσης βοήθησαν τις αγορές να ανακάμψουν την Παρασκευή.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100: έκλεισε στις 7.489,46 μονάδες με άνοδο 3,91%.
Στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 14.567,23 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,67% και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 6.752,43 μονάδες ανοδικά με 3,55%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις 25.773,03 μονάδες με άνοδο 3,59% και στην Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε στις 8.486,60 μονάδες ανοδικά με 3,51%.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 453,53 μονάδες με άνοδο 3,32%.
Από τις μετοχές του δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στην Πολωνία, Bank Pekao, η οποία έκλεισε στο +17,14%.
Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πτώση από τις μετοχές του Stoxx 600 σημείωσε ο γαλλικός παγκόσμιος προμηθευτής αυτοκινήτων, Valeo, κλείνοντας με συνολικές απώλειες -10,46%.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πωλήσεις 300 εκατ. ευρώ και κέρδη 13,6 εκατ. για τον κλάδο εστίασης της Vivartia το 2025
- ΑΒΑΞ: Θα κατασκευάσει σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 800 ΜW στη Λάρισα
- Πώς το NBA σχεδιάζει τα γήπεδα της επόμενης εποχής – Ο Κρις Ρούσο και το τεράστιο project
- Μύκονος: Οδηγός κατηγορείται ότι πήρε Hermès και Rolex αξίας 75.000 ευρώ από τουρίστα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.