• Real Estate

    Δημήτρης Ανδριόπουλος: Παρουσιάστηκαν και αξιολογούνται οι προτάσεις για το νέο Μινιόν, το Σεπτέμβριο ξεκινούν οι εργασίες

    «Ορφανό» θα παραμείνει το project 80 εκ. ευρώ για τα δικαστήρια Πειραιά που διεκδικούσε η Dimand

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος


    «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον δέκα ημέρες για να αξιολογήσουμε τις προτάσεις που μας έχουν παρουσιαστεί για το νέο Μινιόν και ευελπιστούμε πως τον Ιούλιο θα έχουμε λάβει την οικοδομική άδεια με την εκκίνηση των εργασιών να τοποθετείται περί τον Σεπτέμβριο», δηλώνει στο mononews.gr ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος.

    Όπως έχει ήδη γράψει το mononews.gr, στις αρχές του έτους ξεκίνησε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός μέσω του οποίου θα προκύψει η τελική πρόταση για τη μορφή που θα έχει το νέο Μινιόν. Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του mononews.gr, το οποίο ανέφερε πως στα μέσα του τρέχοντος μήνα θα παρουσιαστούν και οι οκτώ προτάσεις των  γραφείων που είχαν προσκληθεί για τον εν λόγω διαγωνισμό, ο Δημήτρης Ανδριόπουλος προσθέτει: «Προχθές ολοκληρώθηκε η παρουσίαση όλων των προτάσεων και πλέον βρισκόμαστε στο στάδιο αξιολόγησής τους».

    Υπενθυμίζεται πως τα αρχιτεκτονικά γραφεία που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για το «Master Plan & Concept Design proposal» είναι τα εξής: Divercity Architects, Kokkinou & Kourkoulas Architects and Associates, Tsolakis Architects, ASPA Architecture Design Planning, UNStudio, Bennetts Associates, Thymio Papayannis & Associates TPA και Squire & Partners.

    Οι χρήσεις και η εκκίνηση της κατασκευής

    Πλέον η εταιρεία του Δημήτρη Ανδριόπουλου θα καταλήξει στη μία και μοναδική πρόταση βάσει της οποίας θα καθοριστεί η πρόσοψη, η διαρρύθμιση, καθώς και το σύνολο των χρήσεων του εμβληματικού κτιρίου στην Ομόνοια, οι οποίες αναμένεται να περιλαμβάνουν καταστήματα λιανικής, χώρους γραφείων, κατοικίες και χώρους εστίασης.

    «Οι χρήσεις του Μινιόν δεν πρόκειται να αλλάξουν, αν και θα πρέπει να περιμένουμε για την επιλογή της επικρατέστερης μελέτης, όπου και θα έχουμε μία συγκεκριμένη εικόνα του ακινήτου», επισημαίνει ο Δημήτρης Ανδριόπουλος.

    Στόχος της Dimand ήταν  ο ανάδοχος για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό να έχει προκύψει έως τα τέλη του Μαρτίου. Εάν, δε, η εξέλιξη αυτή προκύψει  στον ελάχιστο χρόνο που ανέφερε παραπάνω ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, τότε είναι πιθανό να έχουμε «λευκό καπνό» για το αρχιτεκτονικό γραφείο στις 5 Μαρτίου.

    Από εκεί και έπειτα θα ξεκινήσει η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών. Στη συνέχεια θα τρέξουν οι διαδικασίες για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, η οποία αναμένεται να έχει εκδοθεί μέσα στο καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο, ενώ οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο με στόχο το νέο Μινιόν να έχει ολοκληρωθεί έως τον φθινόπωρο του 2024.

    Όπως έχει ήδη δηλώσει στο mononews.gr ο ισχυρός άνδρας της Dimand, η ανακαίνιση του ιστορικού αυτού κτιρίου, η οποία θα γίνει ύστερα από 25 χρόνια, θα έχει ως στόχο την αναβίωση της αίγλης του παρελθόντος.

    Η απόκτηση του Μινιόν και τα σχέδια της Dimand

    Υπενθυμίζεται πως το Μινιόν βγήκε στο σφυρί από το μεσιτικό γραφείο ΔΑΝΟΣ, που αποτελεί μέλος του διεθνούς οργανισμού BNP PARIBAS REAL ESTATE, τον περασμένο Νοέμβριο και είχε αποτιμηθεί στα 25 εκατ. ευρώ από την Deloitte.

    H Dimand ήρθε αντιμέτωπη με άλλους τέσσερεις διεκδικητές, στους οποίους εντασσόταν και η ισραηλινή Brown Hotels, επικρατώντας στον διαγωνισμό δίνοντας την καλύτερη προσφορά για το εμβληματικό 10όροφο κτίριο συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ.,το οποίο και θα ανακαινιστεί με στόχο να γίνει ένα κτίριο που θα ανταποκρίνεται σε βιοκλιματικά κριτήρια.

    Το εν λόγω κτίριο εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο της εταιρείας για την αναβίωση εμβληματικών κτιρίων της Αθήνας και του Πειραιά, όπως το Σαρόγλειο Μέγαρο και το ακίνητο που στέγαζε την καπνοβιομηχανία Παπαστράτου.

    Σημειώνεται πως ο Δημήτρης Ανδριόπουλος είχε δηλώσει:

    «Πιστοί στο όραμά μας να αναπτύσσουμε εμβληματικά κτήρια, προχωράμε στην απόκτηση του θρυλικού κτηρίου που κάποτε ήταν ο αγαπημένος προορισμός για τους περισσότερους Αθηναίους αλλά και ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα.

    Με σεβασμό στην ιστορία του και στις μνήμες που φέρει, θα προχωρήσουμε σε μία μεγάλη επένδυση που θα σηματοδοτήσει ταυτόχρονα την ανάπτυξη μίας επιβαρυμένης περιοχής και θα αποτελέσει το πιο δυνατό κίνητρο για να κερδίσει πάλι η Ομόνοια την χαμένη της αίγλη.

    Δημιουργούμε ακόμα ένα μοντέρνο, πρότυπο βιοκλιματικό κτίριο γραφειακών και εμπορικών χώρων που θα ανταποκρίνεται με το παραπάνω στους περιβαλλοντικούς στόχους και τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας».

    Διαβάστε επίσης

    Δημήτρης Ανδριόπουλος (Dimand): Το χρoνοδιάγραμμα για την επόμενη μέρα του Μινιόν

    Moxy Αθήνας: Εντός του μήνα η ολοκλήρωση από τις Dimand-Prodea-EBRD – Στις 28 Μαρτίου τα επίσημα εγκαίνια



    ΣΧΟΛΙΑ