Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add mononews.gr on Google

Για την πορεία του τουρισμού έως και σήμερα αλλά και ποιες είναι οι προβλέψεις για την καλοκαιρινή σεζόν έκανε λόγο ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι το υπουργείο υλοποιούσε καμπάνια τουρισμού όλο το χρόνο στην Ελλάδα.

1

«Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες ζητάνε αύξηση στις κρατήσεις κατά 30 με 50%», επισήμανε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις τις φετινές συγκριτικά με το 2019, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως αντί για αρχές Μαΐου, η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει φέτος, την 1η Μαρτίου.

Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα στηριχθούν πολύ έντονα φέτος και «υπάρξουν διακοπές για όλα τα “βαλάντια” σε πανέμορφους προορισμούς», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Αναφορικά με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας, και τον ανταγωνισμό στον τουρισμό με την Τουρκία, ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως το βασικότερο κριτήριο για να ταξιδέψει κανείς και φέτος είναι η ασφάλεια, κριτήριο που κατέχει η Ελλάδα.

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα της οπαδικής βίας τονίζοντας πως πρέπει να εφαρμοστεί ένα σκληρό νομοθετικό πλαίσιο.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσημη επίσκεψη στην Κροατία – Ποιους θα συναντήσει

Αναπτυξιακός Νομός: Ένα απαραίτητο επενδυτικό εργαλείο στη διάθεση του Ελληνικού Τουρισμού