• ESG Today

    Patrick Wood Uribe (Util): Η πλατφόρμα μας συγκρίνει τις επιδόσεις βιωσιμότητας μεταξύ 50.000 εισηγμένων

    Patrick Wood Uribe,CEO της Util


    Η εταιρεία fintech Util με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας πλατφόρμας ανάλυσης βιωσιμότητας, αποκαλύπτοντας τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο των εταιρειών έναντι των Στόχων Βιωσιμότητας (SDGs) του ΟΗΕ.

    Οι SDGs  του ΟΗΕ αναφέρονται στις 17 κατηγορίες στόχων που εγκρίθηκαν ως μέρος της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που εγκρίθηκε από παγκόσμιους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη τον Σεπτέμβριο του 2015, με στόχο την προστασία του πλανήτη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής παγκοσμίως. Οι στόχοι SDGs  περιλαμβάνουν τον τερματισμό της φτώχειας και της πείνας, τη βελτίωση της εκπαίδευσης και την προστασία του περιβάλλοντος.

    esg playbook

    Με τη νέα πλαρφόρμα , η Util δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διερευνήσουν και να συγκρίνουν τον αντίκτυπο σχεδόν 50.000 εισηγμένων εταιρειών, επιτρέποντας στους επενδυτές να ελέγχουν τις επενδύσεις τους και να δημιουργούν προσαρμοσμένες αναφορές χαρτοφυλακίου. Η πλατφόρμα εφαρμόζει τη μηχανική εκμάθηση σε σχετικά κείμενα, εντοπίζοντας τις σχέσεις μεταξύ προϊόντων και υπηρεσιών και των 17 SDG και 169 επιμέρους στόχων.  Συγκεντρώνοντας αποτελέσματα με βάση το μέγεθος και τη θέση  αξιολογεί τις επιδόσεις στη βιωσιμότητα.

    Τα βασικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αξιολόγησης του αντίκτυπου της εταιρείας στους SDG, τον εντοπισμό εταιρειών που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια SDG και τη δημιουργία εκθέσεων για την απόδοση μιας εταιρείας σε σχέση με τα SDG.

     Patrick Wood Uribe:  ΟΙ χρήστες μπορούν να συγκρίνουν

    «Η πλατφόρμα Util με τα αναλυτικά της  στοιχεία, προσφέρει μια σαφή διαδικασία για τη μέτρηση και την κατανόηση του πραγματικού αντίκτυπου κάθε εισηγμένης εταιρείας. Ενώ το ESG και η βιωσιμότητα βρίσκονται στο ραντάρ των περισσότερων επενδυτών, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη διαφοροποιημένων δεδομένων επιπτώσεων, σε κλίμακα. Η πλατφόρμα μας παρέχει μια λύση, επιτρέποντας στους χρήστες να ανακαλύψουν και να συγκρίνουν τον αντίκτυπο βιωσιμότητας σε σχεδόν 50.000 εταιρειών και των  προϊόντων και υπηρεσιών τους. Έχοντας τα μέσα για τον έλεγχο οποιασδήποτε εισηγμένης, κάποιου χαρτοφυλακίου ή μιας μεμονωμένης εταιρείας δίνουμε τη δυνατότητα στους επενδυτές να προβλέπουν και να ελέγχουν καλύτερα το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο των επιλογών τους».

    Η Util προσφέρει στους χρήστες δύο εβδομάδες δωρεάν πρόσβασης για να εξερευνήσουν την πλατφόρμα.



    ΣΧΟΛΙΑ