• Top Stories

    Ο Ρουβίκωνας πίσω από την καταδρομική με βαριοπούλες στην πρεσβεία του Καναδά (upd)

    • NewsRoom
    ΕΛΑΣ: Αύριο απαγορεύονται οι υπαίθριες συναθροίσεις λόγω της διάσκεψης EuroMed9

    ΕΛ.ΑΣ


    Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη, με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά. Περίπου δέκα άτομα επιτέθηκαν, λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα, στην πρεσβεία που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στο Χαλάνδρι.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία, πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο, όμως, αφέθηκε αργότερα ελεύθερο.

    Η πρεσβεία δεν φυλάσσεται από την αστυνομία, αλλά από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Ωστόσο οι υπάλληλοι της φύλαξης τρόμαξαν από την επίθεση και έτσι δεν μπόρεσαν να δουν πώς διέφυγαν οι δράστες, ώστε να βοηθήσουν με τις καταθέσεις τους το έργο των αρχών.

    Στο σημείο υπάρχουν πολλές κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας, των οποίων το υλικό θα εξετασθεί. Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eπίθεση Ρουβίκωνα στην Γαλλική πρεσβεία – Συνελήφθη 22χρονος που είχε παρεμποδίσει ομιλία του Ευ.Τσακαλώτου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβληματισμός από τη στάση του φρουρού της ιρανικής πρεσβείας στην επίθεση του Ρουβίκωνα με μπουκάλια (video)



    ΣΧΟΛΙΑ