• Top Stories

    Αντιμέτωπη με «μπαχαλάκηδες» η ΕΛΑΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


    Για πολλοστή φορά, τα Εξάρχεια χθες το βράδυ έγιναν το θέατρο νέων καταδρομικών επιχειρήσεων κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Συγκεκριμένα, από τις 5:30 έως και τις 6 τα ξημερώματα, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών.

    Νωρίτερα και για δύο ώρες, από τις 2.30 έως και τις 4.30 τα ξημερώματα, ταραξίες πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά αστυνομικών που πραγματοποιούσαν στατική φύλαξη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη.

    Επίθεση στη Θεσσαλονίκη

    Προηγουμένως, δολοφονική επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

    Συγκεκριμένα, κουκουλοφόροι πέταξαν τριάντα βόμβες μολότοφ σε κλούβα των ΜΑΤ το βράδυ του Σαββάτου, έξω από το τουρκικό προξενείο. Τη στιγμή που η διμοιρία αποχωρούσε, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης, δύο ομάδες αγνώστων που βρίσκονταν στον χώρο του Πανεπιστημίου έριξαν τα μολότοφ.

    Στο έλεος των μπαχαλάκηδων η αστυνομία

    Στο σημείο μετέβη γερανοφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να απομακρύνει την κλούβα. Για περίπου μία ώρα η οδός Αγ. Δημητρίου παρέμεινε κλειστή στο ύψος του ΑΠΘ. Στη σημείο της επίθεσης αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή νέας επίθεσης στο καθηλωμένο όχημα.

    Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησαν οι αστυνομικοί μετά την επίθεση. “Η διμοιρία δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Ήθελαν να σκοτώσουν συναδέλφους. Η κλούβα δέχτηκε 30 μολότοφ. Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας για αυτά που γίνονται μέσα στα πανεπιστήμια”, δήλωσε στο thestival.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης.

    “Οι κάτοικοι των Εξαρχείων γελάνε” με τις δηλώσεις Τόσκα ότι “τώρα μπαίνει η Αστυνομία στα Εξάρχεια και τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια”, δήλωσε την Κυριακή στο ΘΕΜΑ 104,6 ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

    “Πάρτε το 100 και δώστε ένα απλό τροχαίο και δείτε τι θα γίνει”, είπε χαρακτηριστικά.
    “Η αστυνομία από τα Εξάρχεια είναι απούσα. Έχω υπηρετήσει εκεί 11-12 χρόνια και ξέρω τι σας λέω”, πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.
    Όπως είπε, “η αστυνομία είναι άριστα εκπαιδευμένη και έχει τους τρόπους να οδηγήσει τους μπαχαλάκηδες στη Δικαιοσύνη, αρκεί να υπάρχει εντολή”.
    Με αφορμή, δε, την εικόνα με κουκουλοφόρους να καίνε τη σημαία, ο κ. Μαυροειδάκος παρατήρησε ότι “έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Γι’ αυτούς είναι διασκέδαση να κάνουν επεισόδια”.
    “Η ΕΛΑΣ είναι άριστα εκπαιδευμένη και αν δοθεί η εντολή μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος στα Εξάρχεια”, κατέληξε ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι αναρχικοί προκαλούν καίγοντας την ελληνική σημαία στα Εξάρχεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξάρχεια: Μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στο σπίτι του Φλαμπουράρη



    ΣΧΟΛΙΑ