• Κοινωνία

    Παγίδα για τη Μυρσίνη Ζορμπά: «Πέθανε» τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά

    • NewsRoom

    O σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς


    Σε παγίδα φαίνεται πως έπεσε η νέα υπουργός πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία ανάρτησε πριν από λίγο στον λογαριασμό της στο Twitter την είδηση ότι πέθανε ο Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

    «Επείγον. Μόλις ενημερώθηκα από το Παρίσι την είδηση του θανάτου του Έλληνα σκηνοθέτη και παραγωγού Κώστα Γαβρά. Οι επίσημες ανακοινώσεις σε λίγο», ανέφερε η συγκεκριμένη ανάρτηση.

    https://twitter.com/MZorbaGr/status/1035148078142156807

    Ωστόσο, 20 λεπτά αργότερα, στον ίδιο λογαριασμό στο Twitter, ο οποίος δηλώνεται ως ο επίσημος λογαριασμός της, ανέβηκε η ακόλουθη ανάρτηση, η οποία αναφέρει ότι πρόκειται για ψεύτικο λογαριασμό τον οποίο δημιούργησε ο Ιταλός δημοσιογράφος Tommasso Debenedetti.

    Στη συνέχεια, ο Debenedetti άλλαξε το όνομα του υποτιθέμενου λογαριασμού της υπουργού, βάζοντας το δικό του και την φωτογραφία του.

    https://twitter.com/MZorbaGr/status/1035153092826869765

    Να σημειωθεί ότι στο Twitter υπάρχει και δεύτερος λογαριασμός στο όνομα της υπουργού, ο ο οποίος φαίνεται ενεργός.

    Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ και είπε ότι πληροφορήθηκε τον «θάνατό» του από δημοσιογράφο που του τηλεφώνησε διαβεβαιώνοντας ότι είναι πολύ καλά στην υγεία του.

    Τα ξένα ΜΜΕ έπεσαν επίσης στην παγίδα του Ιταλού δημοσιογράφου, αναμεταδίδοντας την ψεύτικη είδηση:

    “Greece’s culture minister says Greek-French film director Costa Gavras has died in Paris at the age of 85”. https://t.co/BxUc3gZmoc

    — The Associated Press (@AP) August 30, 2018

    https://twitter.com/PrpleTrtle/status/1035155439900680192



    ΣΧΟΛΙΑ