• Πολιτική

    Τουρκία: Δολοφονήθηκε ο τοπικός επικεφαλής του κόμματος της Ακσενέρ στο Ερζερούμ


    Στο αίμα βάφτηκαν οι εκλογές στην Τουρκία. Νεκρός από πυροβολισμούς έπεσε ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του κόμματος της Ακσενέρ και δήμαρχος σε πόλη της ανατολικής Τουρκίας, ο Μεχμέτ Σιντίκ Ντουρμάζ.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Τουρκία, ο Μεχμέτ Σιντίκ Ντουρμάζ, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια καυγά, με αφορμή τις εκλογές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ηο καυγάς σημειώθηκε μέσα στο Γυμνάσιο ISE, στην επαρχία Καρατσομπάν.

    Ένα στέλεχος του «Καλού Κόμματος», ο Χουσνού Γιλάν, ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο έφτασαν 24 άτομα από το υπουργείο Εσωτερικών. «Δεν τους ακολουθήσαμε, διαφωνήσαμε με τον ερχομό τους. Αργότερα ένας νέος, μέλος του AKP και υποψήφιος στο Ερζερούμ, τον οποίο δεν ξέρω ήρθε και ξεκίνησε καυγάς. Έπεσαν πυρά. Ο Γιλμάζ έπεσε νεκρός, όπως και δύο ακόμα πολίτες».

    Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στο επεισόδιο αυτό, στην περιοχή Καρατσομπάν του Ερζερούμ, έχασε τη ζωή του άλλο ένα άτομο.

    Στο μεταξύ, ένας εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), ο Μπουλέντ Τεζτσάν, ανέφερε ότι παρατηρητές των εκλογών στην επαρχία Σανλιούρφα δέχτηκαν”απειλές και επιθέσεις” προκειμένου να μην πλησιάσουν στα εκλογικά τμήματα.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην επαρχία Σουρούτς ένοπλοι κυκλοφορούσαν ελεύθερα και δημιουργούσαν “απειλητική ατμόσφαιρα”.

    Η φιλοκυβερνητική πλατφόρμα dokuz&8haber έκανε επίσης λόγο για παρατυπίες στη Σανλιούρφα και σε άλλες επαρχίες. Η Σανλιούρφα θεωρείται προπύργιο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ενώ στο Σουρούτζ πλειοψηφεί το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP).



    ΣΧΟΛΙΑ