• Πολιτική

    Σαλβίνι κατά Κομισιόν: Δεν επιτίθενται σε μια κυβέρνηση, αλλά σε έναν λαό

    • NewsRoom
    Ματέο Σαλβίνι

    Ματέο Σαλβίνι


    Επίθεση στην Κομισιόν για την απόφασή της να απορρίψει τον προϋπολογισμό υψηλών ελλειμμάτων για το 2019 εξαπέλυσε ο γραμματέας της Λέγκας και υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας Ματτέο Σαλβίνι.

    Μιλώντας από το Βουκουρέστι ο Σαλβίνι κατηγόρησε την Κομισιόν πως επιτίθεται στον Ιταλικό λαό, κάνοντας λόγο για έλλειψη δημοκρατίας από την ΕΕ.

    «Δεν επιτίθενται σε μια κυβέρνηση, αλλά σε έναν λαό. Είναι πράγματα που εκνευρίζουν ακόμη περισσότερο τους Ιταλούς. Και ύστερα, κάποιοι παραπονιούνται ότι η ΕΕ είναι στο κατώτατο επίπεδο δημοτικότητας στην ιστορία της», είπε ο Σαλβίνι.

    Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ιταλικής βουλής και στέλεχος των Πέντε Αστέρων Ρομπέρτο Φίκο τόνισε ότι «θα υπάρξει διαρκής διάλογος της ιταλικής κυβέρνησης με την Κομισιόν, σε μια δυναμική που θα βασίζεται στην προσπάθεια να παρουσιάσει και να εξηγήσει, η Ιταλία, τα συμφέροντά της στην Ευρώπη».

    «Άδειασμα» στην κυβέρνηση από τον πρόεδρο Ματταρέλλα

    Ωστόσο, σε τελείως διαφορετικό κλίμα κινήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας,  Σέρτζιο Ματταρέλλα. Μιλώντας στους δημάρχους της χώρας, υπογράμμισε με νόημα ότι «κανείς δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την ανάγκη της δημοσιονομικής ισορροπίας».

    Όπως εξήγησε, κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μια κατάσταση όπου το μη βιώσιμο χρέος της χώρας θα οδηγούνταν τελικά στις πλάτες «των παιδιών και των εγγονιών μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στα άκρα η κόντρα ΕΕ-Ιταλίας: Επίσημο «όχι» από Κομισιόν στον προϋπολογισμό, «δεν υπάρχει plan B» απαντά η Ρώμη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιταλός ευρωβουλευτής έβγαλε το παπούτσι του και «συνέθλιψε» τις σημειώσεις του Μοσκοβισί! (video)



    ΣΧΟΛΙΑ