• First Top Stories

    Ρήγμα στις σχέσεις Ιερώνυμου – Βαρθολομαίου, ματαιώθηκε προγραμματισμένη συνάντησή τους

    • NewsRoom


    Βαθύ είναι το ρήγμα στις σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που αποτυπώνεται στη ματαίωση της προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησης μεταξύ των κ.κ. Βαρθολομαίου και Ιερώνυμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του romfea.gr, η συνάντηση είχε ανακοινωθεί επισήμως, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για τη ματαίωσή της.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει η εκτίμηση ότι η κρίση στις σχέσεις προέκυψε μετά και την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τον Ναό του Κληροδοτήματος Προμπονά.

    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται στην Αθήνα. Χτες το πρωί επισκέφθηκε το πυρόπληκτο Μάτι, όπου τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς. Ωστόσο, δίπλα του δεν βρισκόταν, ως είθισται, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

    Το βράδυ της Πέμπτης ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, επικαλέστηκε φόρτο εργασίας της Ιεράς Συνόδου, η οποία καλείται να εκλέξει το νέο μητροπολίτη Λάρισας, για τη ματαίωση της συνάντησης.

    Παρ’ όλα αυτά, είναι γνωστή η δυσαρέσκεια της Ιεραρχίας απέναντι στις παρεμβάσεις του Πατριάρχη σε υποθέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να μην παραστεί ο κ. Ιερώνυμος σε καμία από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα με την συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, όπως συνέβη στο Μάτι. Απών ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και από την τελετή βράβευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη από τη Βουλή των Ελλήνων και την ανακήρυξή του σε ισόβιο, επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο Μάτι ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πατριάρχης κατά Ιερώνυμου: «Ιερή» μάχη στο κτήμα Προμπονά



    ΣΧΟΛΙΑ