• Πολιτική

    Νίκη Τραμπ: Διορίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Μπρετ Κάβανο

    • NewsRoom
    τραμπ-καβανο

    Μπετ Κάβανο και Ντόναλντ Τραμπ


    Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση, ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ, Μπρετ Κάβανο με οριακή διαφορά δύο ψήφων πέτυχε τον διορισμό του στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

    Η Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό του με ψήφους 50 υπέρ και 48 κατά, εγκρίνοντας την πρόταση του Αμερικανού προέδρου. Νωρίτερα, διαδηλωτές κατέλαβαν για λίγη ώρα τις σκάλες του αμερικανικού Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον, όπου οι γερουσιαστές ψήφιζαν για τον διορισμό του συντηρητικού δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

    Με τον διορισμό του Κάβανο, το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποτελείται πλέον από 5 συντηρητικούς και 4 φιλελεύθερους δικαστές.

    Ο αμφιλεγόμενος δικαστής είναι σήμερα 53 ετών και ως εκ τούτου, μπορεί να διατηρήσει την έδρα του επί δεκαετίες.

    Με το διορισμό του, το Ανώτατο Δικαστήριο μετατοπίζεται προς τα δεξιά σε ζητήματα κρίσιμα για την αμερικανική κοινωνία, όπως οι αμβλώσεις, η οπλοκατοχή, ο γάμος των ομοφύλων.

    Ωστόσο, ακόμη και την ώρα της ψηφοφορίας, διαδηλωτές έκαναν διαμαρτυρία, καταφέροντας προσωρινά να διακόψουν τη διαδικασία.

    «Ντροπή, ντροπή» φώναζε μία διαδηλώτρια μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας, την ώρα που είχε κληθεί να ψηφίσει ο γερουσιαστής της Δυτικής Βιρτζίνια Τζο Μαντσίν.

    Οι αντιδράσεις για τον εκλεκτό του Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο ξεκίνησαν μετά τις δημόσιες καταγγελίες τριών γυναικών ότι ο Μπρετ Κάβανο τους είχε επιτεθεί σεξουαλικά πριν από χρόνια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άρθρο παρέμβαση για τη Folli Follie: ’Ηλθε η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ για τον Δημήτρη, Τζώρτζη και Καίτη Κουτσολιούτσου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος στη συνεργασία της Τουρκίας με την McKinsey λόγω… αντιπολίτευσης βάζει ο Ερντογάν!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιταλία προς ΕΕ: «Αν προσπαθήσετε να μας κάνετε Ελλάδα ρισκάρετε παγκόσμια οικονομική καταστροφή»



    ΣΧΟΛΙΑ