• Πολιτική

    Eldorado Gold: Έβαλε στον «πάγο» την επένδυση στις Σκουριές

    • NewsRoom
    George Burns Eldorado Gold Μπερνς

    Τζορτζ Μπερνς, επικεφαλης Eldorado Gold


    Σε αναστολή των εργασιών στις Σκουριές της Χαλκιδικής προχώρησε η Eldorado Gold, αναφέροντας πως από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει συνεχής άρνηση να της χορηγήσει τη σχετική άδεια.

    Συγκεκριμένα, το έργο στις Σκουριές μπαίνει σε καθεστώς συντήρησης. Ο διάλογος με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος συνεχίστηκε, ωστόσο το υπουργείο δεν έχει εκδώσει την απαιτούμενη άδεια.

    Παράλληλα, η Eldorado Gold προέβη σε νομικές ενέργειες προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντά της. Συγκεκριμένα, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας τρεις αγωγές, ζητώντας δικαστική προστασία έναντι της αποτυχίας του υπουργείου να εκδίδει άδειες ρουτίνας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ανάπτυξη των εγκαταστάσεων. Επίσης, η εταιρεία υπέβαλε στο ΣτΕ αίτηση μη συμμόρφωσης του υπουργείου σε προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ.

    Οι Καναδοί είχαν συμφωνήσει προ εβδομάδων με την κυβέρνηση να συνεχίσουν τη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Τελικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο διάλογος με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεχίστηκε, αλλά το υπουργείο δεν εξέδωσε εγκαίρως την άδεια ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης για τις Σκουριές, ενώ εκκρεμούν και άλλα θέματα συμπεριλαμβανομένου του γνωστού θέματος με τη μεταφορά αρχαιοτήτων από την εγκατάσταση των Σκουριών.

    Η ανάπτυξη της Ολυμπιάδας θα συνεχιστεί

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, George Burns, δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι σημειώσαμε καλή πρόοδο στην Ολυμπιάδα, απαιτούμε όλες τις απαραίτητες άδειες καθώς και τη στήριξη της κυβέρνησης πριν επενδύσουμε περαιτέρω στις Σκουριές. Επομένως, λαμβάνουμε την απαραίτητη νομική δράση για την προστασία των δικαιωμάτων της εταιρείας, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων, μέσω διαρκούς διαλόγου».

    Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει τη νέα ρήξη των Καναδών με την κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί την Τρίτη η προσφυγή της ελληνικής θυγατρικής της, «Ελληνικός Χρυσός» κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την παράλειψη εκ μέρους του των νόμιμων ενεργειών χορήγησης της άδειας στις Σκουριές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν φεύγει από την Ελλάδα η Eldorado Gold

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eldorado η Αθήνα για τα ακίνητα: Κινέζος έχει αγοράσει 100 διαμερίσματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελληνικός… πέλεκυς στις προοπτικές της Eldorado Gold



    ΣΧΟΛΙΑ