• Top Stories

    Φυλάκιση 18 μηνών στον πατέρα που άφησε μόνα στο σπίτι τα δίδυμα μωρά του

    Ευρωπαϊκή Επιτροπή


    Το Αυτόφωρο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών εξαγοράσιμη προς 10€ η μέρα, για την έκθεση σε κίνδυνο των μόλις 5 μηνών αγοριών του.

    Οι γείτονες που άκουσαν το κλάμα των παιδιών ειδοποίησαν την αστυνομία και το Χαμόγελο του Παιδιού.

    Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας στην πρότασή της. «Δεν αφήνουμε -είπε στην αγόρευσή της- βρέφη πέντε μηνών στο σπίτι μόνα τους. Εκτίθενται σε κίνδυνο και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους. Η μόνη αντίδρασή τους είναι το κλάμα και η βοήθεια όποιου ξένου προστρέξει.

    Από πουθενά δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος όντως βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ακόμα όμως κι αν πήγε στο νοσοκομείο έπρεπε ή να μείνει η μητέρα μαζί τους ή να πάρουν τα βρέφη μαζί τους ή να ειδοποιήσουν κάποιο συγγενή τους να τα προσέχει.

    «Τα αφήσαμε μόνα γιατί ήταν… ταϊσμένα»

    Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ένιωσε αδιαθεσία: «Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο. Έλεγα στη σύζυγό μου να μείνει με τα παιδιά, αλλά εκείνη επέμενε να έρθει μαζί μου. Τα παιδιά ήταν ταϊσμένα και κοιμόντουσαν στην κούνια τους. Δεν τα πήραμε μαζί, επειδή στο νοσοκομείο έχει μικρόβια. Χίλια συγγνώμη.»

    Η εισαγγελέας ζήτησε να μη δοθεί 3ετής αναστολή στην ποινή χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του ως ιδιαιτέρως επικίνδυνη.

    Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε ο υπερασπιστικός ισχυρισμός της δικηγόρου του 23χρονου. Επέρριψε ευθύνες στους… γείτονες που ειδοποίησαν την αστυνομία όταν άκουσαν τα παιδιά να κλαίνε αντί να δώσουν… συγχαρητήρια στους νέους γονείς που έφεραν δυο παιδιά στον κόσμο και ετοιμάζονται να φέρουν και τρίτο.



    ΣΧΟΛΙΑ