• Πολιτική

    Απίστευτη ληστεία στον Άγιο Σάββα: Έκλεψαν εργαλεία αξίας 400.000 ευρώ

    ληστεία


    Ήταν 7 το πρωί της Δευτέρας, όταν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είδαν έκπληκτοι ίχνη διάρρηξης στον 1ο όροφο στην γαστρεντερολογική και πνευμονολογική κλινική.

    Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν από το νοσοκομείο ιατρικό εξοπλισμό, μηχανήματα γαστροσκοπήσεων, κολονοσκοπήσεων, ογκώδη και ακριβά μηχανήματα.

    Στη συνέχεια έφυγαν χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος. Στο νοσοκομείο  βρίσκεται η σήμανση, ενώ δεν είναι γνωστό αν υπήρχαν κάμερες στους χώρους του νοσοκομείου που θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δραστών.

    Αξιοσημείωτο είναι πως ο υπεύθυνος βάρδιας της εταιρείας security που έχει αναλάβει τη φύλαξη του νοσοκομείου είπε στους αστυνομικούς ότι μέχρι τις 2:30-3 οπότε και έκανε τελευταία φορά περιπολία στις δύο κλινικές δεν είχε δει ύποπτη κίνηση.

    Ωστόσο ακολούθησε μια μεγάλη διαρροή σε αγωγό στο υπόγειο του νοσοκομείου κοντά στο χώρο που βρίσκεται το φαρμακείο και όλες οι δυνάμεις ασφαλείας μετακινήθηκαν εκεί προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη καταστροφή στα σκευάσματα.

    Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν η συγκεκριμένη βλάβη ήταν αντιπερισπασμός των διαρρηκτών ή αν επρόκειτο για μια συγκυρία που εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες.

     Έκλεψαν εργαλεία και μηχανήματα αξίας 400.000 ευρώ
    Σύμφωνα με τον Διευθυντή Γαστρεντερολογίας του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Δημητρη Ξυνόπουλο, ο εξοπλισμός που άρπαξαν οι δράστες είναι ακριβός, αξίας περίπου 400.000 ευρώ και προερχόταν από δωρεές.

    «Δεν ήταν τυχαία αυτή η κλοπή. Όποιοι την έκαναν γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα » δήλωσε λίγη ώρα μετά το συμβάν, ενώ στην συνέχεια υπογράμμισε ότι ορισμένα από αυτά τα εργαλεία και τα μηχανήματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον ελλαδικό χώρο γιατί φέρουν κωδικό που μπορεί να ανιχνευθεί.

    «Πρωτόγνωρο, τι να πω. Υπάρχουν κάμερες και security στο νοσοκομείο» πρόσθεσε ο κ. Ξυνόπουλος. Όπως είπε «την ώρα που έγινε κλοπή υπήρχε βλάβη στο υπόγειο σε κάποιο αγωγό και όλοι είχαν ρίξει εκεί την προσοχή τους».

    «Δουλειά ετών που μάζευα ένα-ένα τα εργαλεία χάθηκε σε μια ώρα και δεν ξέρω αν υπάρχει το κουράγιο να κάνουμε ξανά το ίδιο» κατέληξε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πετρόπουλος: «Ουδέτερη δημοσιονομικά η συμφωνία, ισορροπημένα τα μέτρα – αντίμετρα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολυνομοσχέδιο: Υποχρεωτικές εκπτώσεις προς τα φαρμακεία που προωθούν τα γενόσημα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας με αραιές νεφώσεις



    ΣΧΟΛΙΑ