• Πολιτική

    ΝΔ: Ανησυχία για την ένταση στο Αιγαίο, βάζει στην άκρη προς το παρόν το θέμα Καμμένου

    • NewsRoom
    κυριακος μητσοτακης

    Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχηγός ΝΔ


    Έντονη είναι η ανησυχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από το θέμα της έντασης στο Αιγαίο, μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις της Τουρκίας στα Ίμια, αλλά και την προβληματική, όπως την θεωρεί, αντίδραση της Ελλάδας σε αυτές.

    Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΝΔ, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με βασικό θέμα τα γεγονότα στα Ίμια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος καθώς και ο τομεάρχης Άμυνας, Βασίλης Κικίλιας.

    Όπως αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως οι ευθύνες της κυβέρνησης στους χειρισμούς της στα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας είναι μεγάλες, ωστόσο οι τρέχουσες εξελίξεις καθιστούν ακατάλληλη την ώρα για να αναδειχθούν από τη ΝΔ.

    Η ΝΔ, αναλύοντας τις ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν  κρύβει την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας.

    Όπως συμφωνήθηκε, ο  Κυριάκος Μητσοτάκης στο επικείμενο ταξίδι στο Μόναχο, όπου θα μιλήσει στο «Munich Security Conference», θα αναδείξει σε σειρά επαφών που θα έχει την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα με πλήρη καταγραφή των τελευταίων περιστατικών στο Αιγαίο, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τις πάγιες εθνικές θέσεις.

    κυριακος μητσοτακης
    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

    Αντίθετα, η πρόταση για εξεταστική επιτροπή από την ΝΔ για την υπόθεση που εμπλέκεται ο Πάνος Καμμένος, θα καθυστερήσει μερικές μέρες, προκειμένου να μην ασκηθεί περαιτέρω πίεση στον Έλληνα υπουργό Άμυνας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την εξωτερική πολιτική και την Άμυνα. Όπως τόνιζαν, η ΝΔ ως υπεύθυνο κόμμα προτάσσει αυτήν την στιγμή τη διαχείριση της έντασης στο Αιγαίο.

    Η Νέα Δημοκρατία, άλλωστε, ζήτησε, με αφορμή τα γεγονότα στο Αιγαίο, την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής,  με επιστολή που απέστειλαν προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Δουζίνα, 13 βουλευτές του κόμματος, με επικεφαλής τους τομεάρχες Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο και Άμυνας Βασίλη Κικίλια. Οι βουλευτές ζητούν η σύγκληση να είναι έκτακτη και κεκλεισμένων των θυρών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανησυχία στο υπουργείο Άμυνας – Ο Καμμένος ενημερώνει το ΝΑΤΟ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ μετά το επεισόδιο στα Ίμια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προκλητική απάντηση Τσαβούσογλου στην Ελλάδα: Τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ