• Πολιτική

    Διπλωματικό θρίλερ σε εξέλιξη: Θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο, διαμηνύει η Μόσχα στην Αθήνα

    • NewsRoom


    Η Μόσχα θα απαντήσει στην απέλαση διπλωματών της από την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο, διαμηνύει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του πρακτορείου Interfax, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

    Το διεθνές πρακτορείο αναφέρει πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση της Αθήνας στις ρωσικές απειλές.

    Παράλληλα, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, ρώσος βουλευτής δήλωσε ότι η Ρωσία θα προχωρήσει στην απέλαση δύο ελλήνων διπλωματών.

    Το διπλωματικό θρίλερ ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις της Καθημερινής, σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα θα προχωρήσει στην απέλαση Ρώσων διπλωματών, τους οποίους κατηγορεί για απόπειρα αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών.

    Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει στην επιφάνεια μια υπόγεια ένταση που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα σε Αθήνα και Μόσχα, τα τελευταία δύο χρόνια, για λόγους οι οποίοι συνδέονται και με το γενικότερο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

    Σύμφωνα με υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, οι συγκεκριμένες ενέργειες υπονομεύουν τη φιλία των δύο λαών και την εικόνα της Ρωσίας στην Ελλάδα, καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο συστηματικής προσπάθειας παραβίασης της κυριαρχίας της χώρας και του Διεθνούς Δικαίου. Επί τούτου, αναφέρεται ως παράδειγμα η προσπάθεια παρέμβασης σε ιδιαίτερα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα και συμφέροντα της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ειδικότερα στο θέμα της ονοματολογικής διαφοράς με την ΠΓΔΜ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απέλαση Ρώσων διπλωματών για απόπειρα αλίευσης πληροφοριών και χρηματισμού αξιωματούχων



    ΣΧΟΛΙΑ