• Πολιτική

    Και τελικά, ο Κοντονής υπέκυψε στην πίεση των αντιεξουσιαστών για να σώσει τον Τόσκα…

    Τόσκας Κοντονής


    Μια μεγάλη νίκη μπορούν να υπερηφανεύονται πως πέτυχαν εναντίον του Κράτους οι αντιεξουσιαστές κουκουλοφόροι που τις τελευταίες ημέρες κατάφεραν ανενόχλητοι να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στην Αθήνα και να σκορπίσουν την αγανάκτηση στους πολίτες, που έβλεπαν για μια ακόμα φορά να βρίσκονται απροστάτευτοι.

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να δώσει τέλος στο μαρτύριο του Νίκου Τόσκα, υποχωρώντας μπροστά στις απειλές των αντιεξουσιαστών πως θα σκορπίσουν το χάος στην Αθήνα. Έτσι, με μια νέα στροφή 180 μοιρών, αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημά τους και ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου να επιστέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Επισήμως, το υπουργείο δηλώνει πως η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών  εντάσσεται στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού ως φυλακή υποδίκων και δεν είναι αποτέλεσμα των απειλών των αντιεξουσιαστών. Το σίγουρο όμως είναι πως η δυσαρέσκεια των πολιτών για την απουσία της Αστυνομίας και την έλλειψη βούλησης από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

    Ο Νίκος Τόσκας δέχθηκε τα πυρά από όλες της πλευρές, ενώ η μόνη του αντίδραση ήταν να ρίξει τις ευθύνες στους αστυνομικούς. Έτσι, το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέφυγε στις αλχημείες, και προσπάθησε να βγάλει από την δύσκολη θέση την Αστυνομία. Αποφασίστηκε λοιπόν να φύγουν από τις φυλακές Κορυδαλλού 52 κατάδικοι και να μεταχθούν στο σωφρονιστικό κατάστημα 27 υπόδικοι, έως  τις 10 Απριλίου.

    Πάντως, η απόφαση ήρθε να δείξει για μια ακόμα φορά τον πανικό στον οποίο μοιάζει να βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το Μαξίμου. Λίγο μετά τον έκτακτο ανασχηματισμό, με την υπόθεση Νovartis να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας βαίνουν από το κακό στο χειρότερο, το τελευταίο που θα επιθυμούσε η κυβέρνηση είναι μια Αθήνα να καίγεται από τις ορδές των κουκουλοφόρων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στον Κορυδαλλό θα μεταφερθεί ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου στις 10 Απριλίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «καρφώνουν» τον Τόσκα για«ελλιπή μέτρα προστασίας»

     



    ΣΧΟΛΙΑ