Γιάννης Δραγασάκης - Αλέξης Τσίπρας

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα γίνει αύριο η κυβέρνηση θα δρομολογήσει όλα τα ανοικτά θέματα τα οποία έχει προς συζήτηση για την εβδομάδα που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την πρωτοχρονιά.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να μην πάει χαμένη ούτε μία μέρα, αφού οι εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι ιδιαίτερα σημαντικές, σχεδόν καθοριστικές για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας. Γι’ αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός διεμήνυσε προς τους στενούς του συνεργάτες ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα είναι η απόλυτη εφαρμογή του μνημονίου, προκειμένου στην συνέχεια να έρθει η αξιολόγηση και η έναρξη της συζήτησης για το χρέος.

Αυτό είναι άλλωστε είναι και το μήνυμα που έστειλε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας στις συναντήσεις που κάνει σχεδόν καθημερινά προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία του προγράμματος.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση υπενθυμίζει με τον έναν η τον άλλο τρόπο ότι θα επιθυμούσε την απομάκρυνση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, αφού οι απόψεις που εκφράζει στα οικονομικά και δημοσιονομικά θέματα είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Κορυφαίοι κυβερνητικοί κύκλοι επεσήμαιναν πάντως ότι παρά τις ελληνικές ενστάσεις για την τακτική του ΔΝΤ η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να εμπλακεί περεταίρω στο θέμα, αφού έτσι και αλλιώς το ταμείο θα πρέπει να αποφασίσει μόνο του εάν θα παραμείνει η όχι στο ελληνικό θέμα τον ερχόμενο Μάρτιο.

BLOOMBERG
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλες οι ειδήσεις

DESIGN
ARCHITECTURE &

Όλες οι ειδήσεις
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

STORIES
BLOOMBERG

Όλες οι ειδήσεις