• Πολιτική

    Επιστολή-ντοκουμέντο: Η έκκληση του Γ. Αρσένη στον Κώστα Σημίτη εν έτει 2003

    • NewsRoom
    Σημίτης

    Κ. Σημίτης


    Μία εννιασέλιδη επιστολή που είχε συγγράψει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμος Αρσένης εν έτει 2003 έρχεται στη δημοσιότητα από την εφημερίδα «Νέα Σελίδα», με αφορμή την υπόθεση του πρώην υπουργού Άμυνας Γ. Παπαντωνίου.

    Η επιστολή είχε παραλήπτη τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, έφερε την υπογραφή του Γ. Αρσένη και ημερομηνία 31 Ιουλίου 2003.

    Στο έγγραφο, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εξέφραζε την ανησυχία του για το μέλλον του κόμματος και ζητούσε από τον Κώστα Σημίτη να ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής προκειμένου να γίνει αυτοκάθαρση από τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς.

    Στην ίδια επιστολή ο τέως υπουργός επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών βουλευτής, εξαπέλυε ευθείες βολές κατά του πρώην πρωθυπουργού, καθιστώντας τον πολιτικά υπεύθυνο για τη διαφθορά στην πολιτική ζωή και την κατρακύλα της οικονομίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Κατηγορούσε δε τον Κ. Σημίτη ότι είχε ο ίδιος ανοίξει τον δρόμο «για την κρίση που θα την πληρώσουν οι μη προνομιούχοι» και ότι δημιούργησε «ένα κλειστό κύκλωμα με άτομα που τα ενδιέφεραν μόνο τα προνόμια και τα εισοδήματα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φωνές και γιουχαΐσματα κατά της Κατερίνας Παπακώστα στην Αριδαία (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο παραλήρημα Ερντογάν για Αιγαίο-Μεσόγειο: Tα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σιάτιστα: Αποδοκιμάστηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την κατάθεση στεφάνων (video)



    ΣΧΟΛΙΑ