• Πολιτική

    Εγκρίθηκε η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα!

    Κουφοντίνας

    Δημήτρης Κουφοντίνας


    Το συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού ενέκρινε το απόγευμα της Πέμπτης την άδεια εξόδου στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιούσε για τον λόγο αυτό απεργία πείνας.

    Ο τρίτος εισαγγελέας είπε τελικά το «ναι» στην χορήγηση άδεια. Το πρόβλημα είχε προκύψει καθώς την ίδια ώρα διενεργείται πειθαρχική έρευνα σε βάρος των δύο προηγούμενων εισαγγελέων που συμφώνησαν να το χορηγηθεί άδεια.

    Πρόκειται για την τρίτη 48ωρη άδεια που παίρνει ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη, η οποία θα ισχύσει από τη στιγμή που βγει από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναμένεται να σταματήσει την απεργία πείνας. Ο Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας στις 30 Μαΐου και τις τελευταίες δύο ημέρες, οι γιατροί έκριναν ότι είχε περιέλθει σε οριακή κατάσταση.

    Υπενθυμίζεται πως υπέρ του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα είχαν πραγματοποιηθεί κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις από ομάδες και συλλογικότητες του αναρχικού χώρου, με τελευταία από τις οποίες την ανάρτηση πανό στην Ακρόπολη από την ομάδα του Ρουβίκωνα, το μεσημέρι της Πέμπτης.



    ΣΧΟΛΙΑ