Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής έκανε αποδεκτή σήμερα την παραίτηση που υπέβαλε από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Νικόλαος Σακελλαρίου.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι η παραβίαση δικονομικών κανόνων όσον αφορά στη διαδικασία έκδοσης δικαστικών αποφάσεων και δη η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου και των διαμειβομένων σε κεκλεισμένων των θυρών διασκέψεις, το οποίο θέτει στην επιστολή παραίτησής του και ο κ. Σακελλαρίου, υποβαθμίζει κατάφωρα τον θεσμό της Δικαιοσύνης και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες.
Ο κ. Κοντονής καλεί τους δικαστικούς λειτουργούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα, περιφρουρώντας το κύρος του θεσμού που υπηρετούν και θωρακίζοντας με τη συμπεριφορά τους τους δικονομικούς κανόνες που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν απαρεγκλίτως.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρωτοφανής παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ με μύδρους για διαρροές και παρεμβάσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στάρμερ: Το BBC πρέπει «να βάλει σε τάξη τα του οίκου του»
- Αγωγή κατά Google: Κατηγορείται για παρακολούθηση χρηστών με χρήση του Gemini
- Ολοκλήρωση της πρώτης φάσης – ορόσημο της μεγάλης «πράσινης» επένδυσης στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο
- Μαρινάκης: Το χρονοδιάγραμμα που έχουμε πει ότι ο Νοέμβριος είναι μήνας των πληρωμών, φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθεί