Εκλογές ΝΔ: Τα ατού και τα αδύναμα σημεία Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη

Η επόμενη μέρα στη ΝΔ

0

Για ακόμα 20 μέρες θα συνεχίσουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι γαλάζιοι μονομάχοι, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήδη, τα δύο στρατόπεδα έχουν αρχίσει να μετρούν ισχυρά σημεία και αδυναμίες, επιχειρώντας και να κρατήσουν τις δυνάμεις τους, και να εξασφαλίσουν τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες.

Κυριάκο στηρίζει ο Άδωνις

Πριν από λίγο, όπως αναμενόταν, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε την επίσημη στήριξή του στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού συνεχάρη τους συνυποψηφίους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Άδωνις δίνει γραμμή για Κυριάκο

Τι θα κάνει ο Τζιτζικώστας

Στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος είναι η ενδεχόμενη δήλωση στήριξης του Απόστολου Τζιτζικώστα σε κάποιον από τους δύο υποψηφίους της 10ης Ιανουαρίου.

Αυτό συμβαίνει, γιατί από την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα τα πράγματα δεν είναι τόσο καθαρά.

Ο κύριος Τζιτζικώστας, λόγω της έντονης κόντρας με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ειδικά μετά το φιάσκο της 22 Νοεμβρίου, φαίνεται δύσκολο να τον στηρίξει.

Από την άλλη πλευρά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε δηλώσει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει ένα υποσύνολο της ΝΔ, επομένως δεν θα είναι περίεργο ο κύριος Τζιτζικώστας να καλέσει τους γαλάζιους ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Το φιάσκο του Νοεμβρίου στοίχισε στο Βαγγέλη

H πρωτιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη παρά το φιάσκο της απόπειρας εκλογών στις 22 Νοεμβρίου,  ενδεχομένως να επαληθεύει την εκτίμηση των συνεργατών του για μία επίδοση κοντά στο 50%, σε περίπτωση που οι εκλογές εκείνες πραγματοποιούνταν τελικά.

Η λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα φαίνεται πως καλά κρατεί στους κόλπους της ΝΔ, καθώς οι πληροφορίες και τα σενάρια περί στήριξης του πρώην πρωθυπουργού στο πρόσωπο του κυρίου Μεϊμαράκη ενισχύονταν όσο πλησίαζε η ώρα της κάλπης, κάτι που εκτιμάται ότι τον ενδυνάμωσε.

Πώς ο Κυριάκος έκοψε το νήμα δεύτερος και με διαφορά

Η επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσπεράσει τους άλλους δύο συνυποψηφίους του, ενδεχομένως να έγκειται στο εκσυγχρονιστικό πνεύμα και στη φύση της προεκλογικής του καμπάνιας, που τράβηξε τους «κεντροδεξιούς» ψηφοφόρους, αλλά και τη στήριξη ψηφοφόρων εκτός στενών κομματικών ορίων της ΝΔ, οι οποίοι έκαναν ανοιχτή καμπάνια στα social media, δηλώνοντας ξεκάθαρα την προτίμησή τους στον κ. Μητσοτάκη. 

Διαβάστε ακόμα: Τι ψήφισαν τα social media στις εκλογές της ΝΔ – Ποιος σάρωσε και γιατί

BLOOMBERG
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλες οι ειδήσεις

DESIGN
ARCHITECTURE &

Όλες οι ειδήσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

STORIES
BLOOMBERG

Όλες οι ειδήσεις