• Πολιτική

    Ανησυχία για την επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή – Άγνωστοι ζωγράφισαν σταυρούς σε σπίτια μειονοτικών

    • NewsRoom


    Δρακόντια είναι τα μέτρα ασφαλείας που ετοιμάζει τόσο η Ελληνική Αστυνομία όσο και η προσωπική ασφάλεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή, ενόψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο Τούρκος Πρόεδρος.

    Η πόλη βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας ετοιμάζουν μια πανηγυρική υποδοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να φτάσουν κάτοικοι και από άλλες περιοχές, ακόμα και από την Τουρκία.

    Άνθρωποι από τη φρουρά Ερντογάν επιθεωρούν όλες τις προετοιμασίες. Ενώ η Ελληνική Αστυνομία ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο.

    Την ίδια ώρα, πάντως, άγνωστοι ζωγράφισαν μπλε σταυρούς σε σπίτια μειονοτικών. Μεταξύ άλλων, οι σταυροί σχηματίστηκαν σε τοίχους σπιτιών ψευδομουφτήδεων, του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, του δημάρχου Μύκης Καπζά Τζεμήλ, του Λεβέντ Σαδήκ, του δημοσιογράφου Ομέρ Τζεγκίζ και άλλων, άγνωστοι ζωγράφισαν μπλε σταυρούς. Το θέμα ερευνούν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

    Παράλληλα, την εμφάνισή τους έκαναν στους δρόμους τρικάκια που γράφουν στα τουρκικά “Σκέψου το ξανά! Ο Erdogan θα φύγει. Εσύ και αύριο θα είσαι εδώ”. Τα τρικάκια εντοπίστηκαν σε χωριά της Ροδόπης όπως τα Αρριανά, Λύκειο, Δειλινά, Φιλλύρα, Εχίνο, Κένταυρο, Μύκη, Γλαύκη).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προεδρικό μέγαρο: Σε φιλικό κλίμα μετά την πρωινή «θύελλα» το δείπνο προς τιμή του Ερντογάν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτο-αποθεώνεται ο Τσίπρας: Αποδομήσαμε τη ρητορική του Ερντογάν



    ΣΧΟΛΙΑ