• LIFE&STYLE

    Ο λόγος που κάποιοι ακούν Laurel και άλλοι Yanny

    λορελ-γιαννη-ηχος


    Μια νέα σπαζοκεφαλιά έχει τρελάνει τους χρήστες του διαδικτύου, αντίστοιχη με εκείνη του φορέματος και το χρώμα του, που άλλοι το έβλεπαν άσπρο-χρυσό και άλλοι μπλε-μαύρο. Αυτή τη φορά, δεν είναι εικόνα που έχει δημιουργήσει τον πανικό, αλλά μία ηχογράφηση.

    Συγκεκριμένα, είναι ένα κλιπ ήχου που έχει παραχθεί από υπολογιστή, στο οποίο ακούγεται ένα όνομα. Το περίεργο είναι ότι κάποιοι ακούν το όνομα «Yanny» και κάποιοι άλλοι το όνομα «Laurel».

    Σύμφωνα με το Google Search, οι αναζητήσεις για το Laurel είναι πολύ περισσότερες από το Yanny σε όλες τις περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως οι περισσότεροι άνθρωποι ακούν τη λέξη Laurel, δεδομένου ότι το Yanny έχει κερδίσει την αρχική ψηφοφορία για το Instagram όπου παίχτηκε για πρώτη φορά το βίντεο.

    Τι ακούτε;

    Τι συμβαίνει;

    Πολλοί αναφέρουν ότι το εύρος και η συχνότητα του βίντεο, καθώς και το ηχείο που έχει χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή του ήχου δίνει ένα μπερδεμένο αποτέλεσμα.

    Είναι πιθανόν οι άνθρωποι που ακούν Yanny να χρησιμοποιούν ηχεία που δεν αναπαράγουν καλά τις χαμηλές συχνότητες, όπως το ηχείο σε ένα iPhone.

    Αν ανοίξετε την ένταση και παίξετε το βίντεο με ηχεία που αναπαράγουν καλύτερα τα μπάσα, μπορεί και να ακούσετε τη λέξη Laurel.

    Το κλιπ έχει γίνει πλέον viral με την Έλεν Ντετζενέρις να σταματάει τη ροή της εκπομπής της προκειμένου να κάνει το πείραμα στο κοινό της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: LIFELINE: Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor spoiler: Αυτή είναι η ομάδα που χάνει σήμερα την ασυλία (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι 7 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 17 Μαΐου 2018



    ΣΧΟΛΙΑ