Ο Γάλλος Πρόεδρος,Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του  αναφέρθηκε ιδιαίτερα τόσο στην τρομοκρατία, όσο και στην κλιματική αλλαγή, επισημαίνοντας πως η ανθρωπότητα έχει υποχρέωση να προστατεύσει το περιβάλλον και να κάνει ότι μπορεί προκειμένου οι επόμενες γενιές να έχουν ίσες ευκαιρίες. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος Πρόεδρος κάνοντας λόγο για την τρομοκρατία σημείωσε: «Η βασική μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει είναι αυτή των μετακινήσεων. Ζούμε σε μία περίεργη περίοδο για την Ευρώπη και τον κόσμο. Η τρομοκρατία είναι παρούσα και απειλεί τον τρόπο ζωής και τις αξίες μας. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην εύρεση νέων τρόπων αντίδρασης. Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει σε αυτές τις απειλές. Προτείνω τη δημιουργία ειδικής Ευρωπαϊκής Ακαδημίας κατά της τρομοκρατίας τα μέλη της οποίας θα λάβουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των απειλών και την θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών του κόσμου».

Αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε: « η κλιματική αλλαγή σκοτώνει τον πλανήτη και αυτό είναι γεγονός. Οφείλουμε να δράσουμε και όχι απλά να αντιδράσουμε σε αυτό το γεγονός. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές. Η Ευρώπη ενωμένη πρέπει να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή ως έναν από τους βασικότερους εχθρούς μας».

Σχετικά με το προσφυγικό, ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε: «το προσφυγικό δεν αποτελεί απλά ένα πρόβλημα αλλά μία πρόκληση για την Ευρώπη. Το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα που γέννησαν οι χρόνιες ανισότητες του κόσμου. Η Ευρώπη στέκεται δίπλα στους ανθρώπους με προβλήματα. Η Ευρώπη όμως δεν μπορεί να συνεχίσει να δέχεται ανθρώπους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές για άσυλο. Οι πιέσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από τις δυνατότητές μας. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα πολιτική για το μεταναστευτικό. Θα προτείνουμε τη δημιουργία ενός κεντρικού οργανισμού για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού στην Ευρώπη. Το ζήτημα δεν αφορά μεμονωμένες χώρες αλλά όλους μας. Οφείλουμε να στηρίξουμε τα μέλη μας που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θύμα κυβερνοεπίθεσης η βρετανική εταιρεία ορκωτών ελεγκτών Deloitte

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιφυλακτικός ο τόνος της Μέρκελ ενόψει της ομιλίας Μακρόν για την Ευρώπη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πανικός μετά από έκρηξη στο σταθμό μετρό Tower Hill στο Λονδίνο (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here