• First Top Stories

    Δημοσκόπηση-ράπισμα: Εννέα στους δέκα δεν πιστεύουν τον Τσίπρα

    • NewsRoom


    Εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα από αυτή που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση έχει η πλειονότητα των πολιτών, οι οποίοι -όπως αποτυπώνεται σε έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της ΓΣΕΕ- σε ποσοστό 67% πιστεύουν ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση.

    Επίσης, σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες εκφράζουν την πεποίθηση ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί και μετά το -τυπικό- τέλος των μνημονίων.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι -όπως σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης- εκείνοι που «εμφανίζονται να έχουν τις θετικότερες εκτιμήσεις είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν ‘σηκώσει’ το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής κρίσης μέσω των περικοπών και των ελαστικών μορφών απασχόλησης».

    Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα 28-30 Αυγούστου και σύμφωνα με όσα προκύπτουν το 89% θεωρεί ότι οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν και στο μέλλον παρά το τυπικό τέλος των μνημονίων εξαιτίας των συμφωνημένων μέτρων.

    Συντριπτικό είναι, επίσης, το αίτημα για καθορισμό του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Πάνω από 7 στους 10 (72%), θα ήθελαν ο κατώτατος μισθός να αποφασίζεται μετά από συνεργασία της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών.

    Πάνω από 8 στους 10 (83%) θα ήθελαν να συναντάται ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών, ώστε να ανταλλάσσουν απόψεις και ουσιαστικά να ακούει η κυβέρνηση τις προτάσεις τους για θέματα της αγοράς εργασίας.

    Μάλιστα, το 30% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός αποφεύγει τα συνδικάτα, γιατί δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων παρά τις υποσχέσεις από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ή δεν του το επιτρέπουν οι δανειστές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΩ

     

    Φτώχεια



    ΣΧΟΛΙΑ