• City Stories

    Πέντε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Τρίτη (12 Ιουνίου 2018)

    Αθήνα


    Τις καθημερινές είναι πιο δύσκολο να κάνουμε κάποια έξοδο, ωστόσο, εμείς συγκεντρώσαμε πέντε εκδηλώσεις για αύριο Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018, και οι οποίες πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο. Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σας τις προτείνουμε!

    1. Έκθεση “Πέντε Ισραηλινοί καλλιτέχνες” στο A.Antonopoulou.Art

    Την Τρίτη 12 Ιουνίου εγκαινιάζεται στην a.antonopoulou.art μια έκθεση με πέντε καλλιτέχνες από το Ισραήλ.Η έκθεση τέθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ. (1948-2018)

    Εκθέτουν οι: Esther Cohen, Liat Elbling, Sharon Glazberg, Aviv Keller, Vera Vladimirsky

    Το βίντεο της Sharon Glazberg παρουσιάζει ένα τελετουργικό που θυμίζει την ιεροτελεστία διέλευσης, ενός νεαρού αγοριού στην κοινωνία των ενηλίκων.

    Οι πίνακες της Esther Cohen εμπνέονται από τελετουργίες, αφηγήσεις και πολιτιστικές πτυχές προκαλώντας μία συζήτηση μεταξύ της κληρονομιάς και των παραδόσεων του λαού του Ισραήλ που φθάνουν μέχρι τις ημέρες μας.

    Τα κεντήματα του Aviv Keller είναι μια προσωπική γλώσσα που ανέπτυξε ως αποτέλεσμα της αναζήτησης νέων μέσων έκφρασης. Θεωρεί το κέντημα ως ζωγραφική και χρησιμοποιεί τις γνώσεις και τα εργαλεία που απέκτησε ως ρεαλιστικός ζωγράφος.

    Η Vera Vladimirsky μετανάστευσε με τους γονείς της στο Ισραήλ από την Ουκρανία, πρώην Σοβιετική Ένωση όταν ήταν 7 χρονών. Για την δημιουργία των έργων της έκθεσης, πήγε πίσω σε όλα τα μέρη του Ισραήλ που κάποτε αποκαλούσε σπίτι της, φωτογράφησε τις γειτονιές, τα κτίρια και τα διαμερίσματα όπου τώρα, μένουν άλλοι.

    Η Liat Elbling χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα και αρχές με στόχο να ξεκινήσει μια συζήτηση γύρω από τις αξίες της φωτογραφίας και θέτοντας ερωτήματα πάνω στη φύση της.

    Επιμέλεια έκθεσης: Αγγελική X. Αντωνοπούλου

    Πότε:
    Τρίτη 12 Ιουνίου 2018
    19.00 – 22.00

    Πού:
    A.Antonopoulou.Art
    Αριστοφάνους 20, Ψυρρή

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    2. Ομιλία “Η Δημόσια Λαογραφία στις ΗΠΑ σήμερα” στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

    Την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο η ομιλία της Ελληνοαμερικανίδας Λαογράφου Tina Bucuvalas με θέμα: “Η Δημόσια Λαογραφία στις ΗΠΑ σήμερα”.

    Η Tina Bucuvalas είναι από τις σημαντικότερες λαογράφους των ΗΠΑ, με διεθνώς αναγνωρισμένο έργο στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων καλυμνιακής καταγωγής που διαβιούν στο Τάρπον Σπρινγκς και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Φλόριντα. Διαθέτει δε μεγάλη εμπειρία στα θέματα διαχείρισης της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς και δημόσιας λαογραφίας (public folklore).

    Η ομιλία θα γίνει στην αγγλική γλώσσα, ενώ έχει προβλεφθεί η μετάφραση στην ελληνική. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

    Πότε:
    Τρίτη 11 Ιουνίου 2018
    19.00

    Πού:
    Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
    Σταδίου 13, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλατεία Κολοκοτρώνη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    3. Ρεσιτάλ τραγουδιού “Αναπολώντας το χθες…” στο Σπίτι της Κύπρου

    Στο ρεσιτάλ συμμετέχουν οι σοπράνο Αύρα Σιάτη, Μαρία Θεοδώρου, οι μέτζο σοπράνο Καίτη Οικονομίδου, Έλλη Αλωνεύτου και ο μπασοβαρύτοντος Δάμων Πλουμής.

    Στο πιάνο ο Μάριος Ιωάννου.

    Στο πρώτο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνονται γνωστά αποσπάσματα από τον μαγικό κόσμο της όπερας. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν άριες και ντουέτα από όπερες όπως Οι Γάμοι του Φίγκαρο, Μαγικός Αυλός, Don Giovanni, La Bohème και Carmen. Στο δεύτερο μέρος, θα ακουστούν αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και την επιθεώρηση, που χάραξαν τη δική τους πορεία στον χρόνο. Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Γιώργου Μουζάκη και Μίμη Πλέσσα όπως Το φεγγάρι είναι κόκκινο, Μην τον ρωτάς τον ουρανό, Η Σκλάβα, Η Μαύρη Φορντ, Ένας Ουρανός μ’ αστέρια κ.ά. θα μας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή.

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

    Πότε:
    Τρίτη 11 Ιουνίου 2018
    19.30

    Πού:
    Σπίτι της Κύπρου
    Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    4. Βιβλία που επηρέασαν: Από το «Sapiens» στο «Homo Deus» στο Public Café Συντάγματος

    Τα Public σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Pepper 96.6 σας προσκαλούν σε μια συζήτηση με τους Μ. Σάττι, Η. Μαγκλίνη, Μ. Σκυλακάκη, Κ. Λιβιεράτo, Γ. Μουχταρίδη για τα «Sapiens» και «Homo deus», τα μπεστ-σέλερ που έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και του μεγάλου κοινού μετατρέποντας τον συγγραφέα τους, Γιούβαλ Νώε Χαράρι, σε διασημότητα, την Τρίτη 12 Ιουνίου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος.

    Το 2015 ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής του Facebook, επέλεξε το βιβλίο «Sapiens» για ανάγνωση στη διαδικτυακή λέσχη βιβλίου του, παρουσιάζοντάς το ως «μια μεγάλη ιστορική αφήγηση του ανθρώπινου πολιτισμού».

    Πότε:
    Τρίτη 11 Ιουνίου 2018
    21.00

    Πού:
    Public Cafe Συντάγματος
    Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    5. Βραδιές θερινού σινεμά: Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στο Τρένο στο Ρουφ 

    Το Τρένο στο Ρουφ θέλοντας να στηρίξει την προαγωγή και διάδοση της ταινίας μικρού μήκους συνεργάζεται με το φεστιβάλ και υποδέχεται τις 4 Τρίτες του Ιουνίου (5,12,19,26/6) πρωτότυπες δημιουργίες ταλαντούχων Ελλήνων κινηματογραφιστών. Προβάλλονται 6-7 ταινίες ανά ημέρα, συνολικής διάρκειας 100 λεπτών, με ώρα έναρξης 21:30.

    Την Τρίτη 19 Ιουνίου:

    HELGA ÄR I LUND

    Σκηνοθεσία: Θέλγια Πετράκη, Διάρκεια: 20΄

    Μια Γυναίκα, ένας νεαρός μαθητής πιάνου, ένας ηλικιωμένος άνδρας, ένας ψυχίατρός και μια γάτα. Τι ενώνει αυτούς τους ανθρώπους; Τι τους χωρίζει; Ποια είναι η Χέλγκα; Που είναι το Λούντ;

    TO MANABIKO

    Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαθιουδάκης, Διάρκεια: 14΄

    Ο Αχιλλέας δουλεύει στο μανάβικο του πατέρα του και μένει ακόμα με τους γονείς του. Σήμερα, μία μέρα που ξεκινά σαν όλες τις άλλες, ο Αχιλλέας έχει ένα επιπλέον πρόβλημα, είναι ματιασμένος. Η κυρία Βούλα θα χρειαστεί τη βοήθεια του Αχιλλέα με το κουβάλημα φρούτων και λαχανικών. Σε αυτή τη διαδρομή μέχρι την κουζίνα της κυρίας Βούλας, ο Αχιλλέας θα αναγνωρίσει τα δύο του προβλήματα και θα προσπαθήσει να τα λύσει.

    THE SEED

    Σκηνοθεσία: Ιφιγένεια Κοτσώνη, Διάρκεια: 15΄

    Σε μια εφιαλτική Αθήνα του μέλλοντος, η Νάλα, ντίλερ λαχανικών, εντοπίζεται από την αστυνομία και καταδικάζεται σε 5 χρόνια «επανένταξη». Σε έναν κόσμο όπου η καλλιέργεια όλων των φυτών είναι παράνομη, ξετυλίγεται η ιστορία της μοναχικής αυτής «επαναστάτριας».

    PACINO’S WAY

    Σκηνοθεσία: Χάρης Παντελιδάκης, Διάρκεια: 18΄

    Ο Μάικ και ο Τζίμυ σχεδιάζουν την απαγωγή ενός ψυχιάτρου ο οποίος χρωστάει λεφτά στο αφεντικό τους. Για να μην κινήσουν υποψίες, κλείνουν ραντεβού μαζί του. Η συνεδρία όμως παίρνει διαφορετική τροπή από ότι είχαν σχεδιάσει και η σχέση των δύο φίλων δοκιμάζεται.

    MUM I’M BACK

    Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κατσιμήρης, Διάρκεια: 5΄

    Mια γυναίκα επιστρέφει, μετά από 40 χρόνια, στο χωριό στο οποίο γεννήθηκε. Αφορμή είναι ο θάνατος της μητέρας της. Στα χέρια της κρατάει μια παλιά φωτογραφία: μια μάνα με τα δυο αγοράκια της. Φτάνοντας στο νεκροταφείο, έρχεται αντιμέτωπη με τα πρόσωπα όλων εκείνων που άφησε πίσω της κάποτε.

    HEIMLICH

    Σκηνοθεσία: Κώστας Μπακούρης, Διάρκεια: 20΄

    Οικείο είναι το σπίτι. Ο Πάρης ζει σ ένα ανοίκειο σπίτι. Η Σερένα θέλει ένα σπίτι σ’ ένα μέρος που δεν θα το ‘λεγες και Παρίσι. Πίνουν, μιλούν, συνδέονται. Με νερό, μπίρα και αναμνήσεις. Ένας βάτραχος. Πηδάει. Παράξενα. Αλλόκοτα. Οικεία. Ανοίκεια οικία. Πιο παράξενα κι από σπίτι.

    Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕ

    Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νάκος, Διάρκεια: 18΄

    Η Αλίκη πίνει καφέ και διαβάζει. Ο Βασίλης θέλει να τη συναντήσει το βράδυ. Η Κατερίνα περιμένει τον Βασίλη τα βράδια. Ο Βασίλης θέλει να ξεφύγει από όλα.

    Πότε:
    Τρίτη 11 Ιουνίου 2018
    21.30

    Πού:
    ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «το Τρένο στο Ρουφ»
    Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ. Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου «ζωντανεύει» στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Λογοτεχνικές συζητήσεις με ελεύθερη είσοδο στον όμορφο Κήπο του Νομισματικού Μουσείου 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δωρεάν καλλιτεχνικές δράσεις από το ΚΕΘΕΑ RELOAD 3.0 στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν



    ΣΧΟΛΙΑ