• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Thomas Morris: Ποιος είναι ο Βρετανός «Βακάκης» που βγάζει 449.041 στερλίνες τη μέρα

    PIC PHIL TRAGEN


    Ο δισεκατομμυριούχος που βρίσκεται πίσω από μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες discount αλυσίδες λιανικής της Βρετανίας είδε την περιουσία του να αυξάνεται σχεδόν κατά 30% την Τετάρτη, μετά τα κέρδη ρεκόρ που ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Η καθαρή περιουσία του Thomas Morris αυξήθηκε κατά 1,1 δισ. δολάρια, στα 4,6 δισ. δολάρια, όταν η T.J. Morris Ltd., μητρική της χαμηλού κόστους αλυσίδας καταστημάτων λιανικής Home Bargains, ανακοίνωσε ότι έκλεισε την τελευταία οικονομική χρήση με κέρδη 163,9 εκατ. στερλινών (214,8 εκατομμυρίων δολαρίων).

    Ο 64χρονος Thomas Morris, ο οποίος είναι και ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, είναι σήμερα ο 378ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, επιστρέφοντας στο «top 500» έπειτα από πέντε μήνες.

    Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της T.J. Morris, η οποία έχει την έδρα της στο Λίβερπουλ, ξεπέρασε, για πρώτη φορά, τα 2 δισ. στερλίνες, την ώρα που στη Βρετανία τα παραδοσιακά καταστήματα λιανικής κλείνουν το ένα μετά το άλλο, λόγω της αύξησης των ενοικίων και της ανόδου του ηλεκτρονικού εμπορίου.

    Είναι ενδεικτικό ότι ο όμιλος Marks & Spencer Group ανακοίνωσε, τον Μάιο, ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια σχεδιάζει να κλείσει το 30% των καταστημάτων του, ενώ, τρεις μήνες μετά, η αλυσίδα Homebase ανακοίνωσε ότι θα βάλει λουκέτο στο 17% από τα 241 καταστήματά της στη Βρετανία.

    Η T.J. Morris, αντιθέτως, έχει 480 καταστήματα στη χώρα και σχεδιάζει να τα διπλασιάσει…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απόστολος Βακάκης: Ο επιχειρηματίας που βγάζει καθαρά κέρδη… 413.975 ευρώ τη μέρα και τα «τεστ αγνότητας» στα στοιχεία της Jumbo

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα βήμα… πιο κοντά H&M και IKEA



    ΣΧΟΛΙΑ