• Ναυτιλία

    Ε. Πιστιόλης: Nέα χρηματοδότηση εξασφάλισε η Top Ships

    Παρέλαβε νεότευκτο πλοίο η Top Ships του Ευάγγελου Πιστιόλη και ναυπηγεί άλλα δύο, ενώ πουλάει δύο δεξαμενόπλοια

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Χρηματοδότηση από ευρωπαϊκή τράπεζα για την αποπληρωμή του νεότευκτου -οικολογικού τύπου- τάνκερ που έχει παραγγείλει, εξασφάλισε η ναυτιλιακή Top Ships, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη.

    Συγκεκριμένα, η εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq ναυτιλιακή, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε τη λήψη δανείου ύψους 10,1 εκατ. δολ. προκειμένου να εξυπηρετήσει τις τελευταίες πέντε δόσεις που απομένουν πριν την παραλαβή του πλοίου Marina Del Ray (Hull No. 8242), το οποίο κατασκευάζεται στο ναυπηγείο Hyundai Mipo της Νοτίου Κορέας.

    Αυτή η διευκόλυνση σε συνδυασμό με την συμφωνία sale and leaseback και το πενταετές συμβόλαιο ναύλωσης που έχει υπογράψει με την Cargill International SA για το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο εξασφαλίζουν όλες τις απαιτούμενες δόσεις του ναυπηγείου, για την παραλαβή του πλοίου.

    Επιπλέον, η εταιρία διαπραγματεύεται με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και βασικούς μετόχους για τη χρηματοδότηση όλων των πλοίων που έχει παραγγείλει από τις αρχές του έτους και βρίσκονται υπό κατασκευή.

    Όπως ανέφερε πρόσφατα ο κ. Ευάγγελος Πιστιόλης, Πρόεδρος και CΕΟ της εταιρίας, η διοίκηση της έχει στόχο να εξασφαλίσει κεφάλαια για την αποπληρωμή και των τριών πλοίων που απέκτησε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 και εργάζεται σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Τα νέα πλοία αναμένεται να παραδοθούν τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2019.

    Πιστιόλης Top Ships
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου και χημικών προϊόντων “Nord Valiant” της Top Ships είναι χωρητικότητας 49.737-dwt και κατασκευής του έτους 2016

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γ. Χατζηπατέρας: Αγριεύει η κόντρα για τα ηνία της Dorian. Οι τελευταίες εξελίξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Χρ. Οικονόμου: Μπαράζ παραγγελιών για την TMS Cardiff Gas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Deal 50 εκατ. δολαρίων για ελληνική εταιρεία που αγόρασε δύο πλοία της Nisshin Shipping

     



    ΣΧΟΛΙΑ