• Ναυτιλία

    Π. Παππάς: Εξασφάλισε δάνειο για την αναβάθμιση των πλοίων της η Star Bulk

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Δάνειο ύψους 310 εκατ. δολ. εξασφάλισε η ναυτιλιακή Star Bulk, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα 70 εκατ. δολ. που θα χρησιμοποιηθούν για τον εξοπλισμό 50 πλοίων του στόλου της με συστήματα καθαρισμού καυσαερίων (Scrubbers).

    Η DNB Bank, η ABN AMRO, η BNP Paribas, η Danish Finance Finance και η SEB είναι οι κύριοι διοργανωτές του δανείου.

    Τα υπόλοιπα 240 εκατ. δολ., χρησιμοποιούνται για την αναχρηματοδότηση γκρουπ 26 πλοίων: 4 Newcastlemax, 4 Capesize, 2 Post Panamax, 14 Kamsarmax και 2 Supramax.

    Η κίνηση αυτή αποτελεί ορόσημο για τη Star Bulk και τους δανειστές της, οι οποίοι είναι πρωτοπόροι στα “πράσινα δάνεια” για επενδύσεις ξηρού χύδην φορτίου, που αποσκοπούν στην προώθηση της μείωσης των θαλάσσιων εκπομπών και της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού 2020, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ναυτιλιακή.

    Σημειώνεται ότι, όπως έχει ανακοινώσει η εταιρία, το αναμενόμενο μέσο κόστος για τις εργασίες, συμπεριλαμβανομένης και της εγκατάστασης, αναμένεται να διαμορφωθεί κάτω από τα 2 εκατ. δολ. ανά πλοίο.

    Παράλληλα, η Star Bulk έχε εξασφαλίσει συμβόλαια με κορυφαία ναυπηγεία για την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων. Σημειώνεται ότι περίπου στο 35% των εγκαταστάσεων, οι εργασίες μετασκευής θα πραγματοποιηθούν την ώρα που τα πλοία θα βρίσκονται στη θάλασσα, με το χρόνο ναύλωσης να μειώνεται κατά 50% έως 60%.

    star polaris πετρος παππας ναυλαγορά
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Star Polaris” της Star Bulk Carriers είναι χωρητικότητας 180.000-dwt και κατασκευής του έτους 2011

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί η A. Φράγκου προχωρά σε συγχώνευση των Navios Acquisition και Navios Midstream

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Βαλέντης: Ραβασάκι από τον Nasdaq στην Pyxis Tankers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Γιατί οι ισχυροί Έλληνες εφοπλιστές στέλνουν τα τάνκερ τους στα διαλυτήρια. Οι τελευταίες κινήσεις

     



    ΣΧΟΛΙΑ