Σωτήριες αποδείχθηκαν οι οδικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, οι οποίες παρουσίασαν σημαντική άνοδο στους πρώτους ένδεκα μήνες του 2015, με αποτέλεσμα την φετινή επίδοση-ρεκόρ στον τουρισμό για την χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο στατιστικό δελτίο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για τον Δεκέμβριο, οι οδικές αφίξεις για το χρονικό διάστημα Ιανουάριος – Νοέμβριος 2015 παρουσίασαν αύξηση 16,3% αγγίζοντας τα 11,4 εκατ. με τις επιπλέον αφίξεις σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014 να φθάνουν στο 1,1 εκατ.

Αν και στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται μόνο τουρίστες, η άνοδος που υπάρχει είναι ένας από τους λόγους που το 2015 θα κλείσει με περίπου 26 εκατ. τουριστικές αφίξεις έναντι 25,4 εκατ. το 2014.

Το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ΤτΕ, οι συνολικές τουριστικές αφίξεις διαμορφώθηκαν στα 22,47 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 7,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις αυξήθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου κατά 5,7% στα 15,252 εκατ., ενώ την ίδια στιγμή οι θαλάσσιες αφίξεις παρουσίασαν μείωση 11,4% στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου φθάνοντας στα 1,169 εκατ., οπότε είναι προφανές ότι οι οδικές αφίξεις ήταν εκείνες που έδωσαν την επιπλέον ώθηση.

BLOOMBERG
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλες οι ειδήσεις

DESIGN
ARCHITECTURE &

Όλες οι ειδήσεις
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

STORIES
BLOOMBERG

Όλες οι ειδήσεις