• Business

    Κώστας Γεράρδος: Το επενδυτικό πλάνο των 10 εκατ. ευρώ της Πλαίσιο Computers

    • NewsRoom


    Επενδύσεις της τάξης των 10 εκατ. ευρώ σε διάστημα διετίας δρομολογεί η Πλαίσιο Computers, στοχεύοντας στην ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά ειδών τεχνολογίας, χωρίς όμως να αποκλείει και την είσοδο σε νέους τομείς δραστηριότητας.

    Κατά την διάρκεια της ετήσιας παρουσίασης που πραγματοποίησε η εισηγμένη στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Γεράρδος, δήλωσε ότι το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει μία σειρά από σημαντικές κινήσεις που θα προσθέσουν νέα στοιχεία στο χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της Πλαίσιο Computers.

    Δίνοντας απάντηση στο ερώτημα εάν αυτές οι κινήσεις περιλαμβάνουν την επέκταση στο χώρο των ηλεκτρικών ειδών με τη διάθεση “λευκών συσκευών” από το δίκτυο της Πλαίσιο, ο κ. Γεράρδος απάντησε ότι πρόκειται για μία κίνηση που έχει μεγάλες απαιτήσεις και για την οποία υπάρχουν σκέψεις την τελευταία πενταετία. “Είμαστε πλέον πιο έτοιμοι να κάνουμε τέτοια κίνηση αλλά δεν σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει κάτι να σας πω”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

    Αν αναλογιστεί το ύψος των επενδύσεων που δρομολογεί η εταιρεία, στην αγορά αναμένουν την επέκταση των δραστηριοτήτων της Πλαίσιο, αν και ο κ. Γεράρδος σημείωσε πως “θέλουμε να κάνουμε μικρά βήματα όσον αφορά την ανάπτυξη μας”.

    Ο κ. Γεράρδος τόνισε ακόμα τα ορόσημα του 2017 και ιδιαίτερα την πολύ επιτυχημένη σχολική περίοδο με 330.000 συναλλαγές και μία διαρκώς βελτιούμενη πορεία της Πλαίσιο από τότε που εισχώρησε στη συγκεκριμένη αγορά το 2013, αλλά και τον υπερδιπλασιασμό των πωλήσεων της αλυσίδας κατά την BlackFriday, με τους επισκέπτες του plaisio.gr να ξεπερνούν τα 2.000.000 και τις παραγγελίες να παραδίδονται την επόμενη μέρα παρά τη μαζικότητα τους.

    Παράλληλα έγινε αναφορά στην εξαιρετική εικόνα της περιόδου των Χριστουγέννων, η οποία δεν υπονομεύθηκε από τις πωλήσεις της BlackFriday, την εντυπωσιακή πορεία του καναλιού πωλήσεων στο internet (+12% σε ετήσια βάση) και την απόδοση των εμπορικών ενεργειών που έγιναν στη Βουλγαρία και οδήγησαν σε αύξηση των πωλήσεων της θυγατρικής το 2017 κατά 15,2%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Wind Vision: Το μεγάλο στοίχημα της Wind. Τα τιμολογιακά πακέτα και οι προσφερόμενες υπηρεσίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Novartis επενδύει 100 εκατ. δολάρια στην έρευνα και την ανάπτυξη ανθελονοσιακών φαρμάκων επόμενης γενιάς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Forthnet: Οι ταμειακές ανάγκες των 50,9 εκατ. και τα σχέδια για την κάλυψή τους



    ΣΧΟΛΙΑ