• Business

    Hub στην Ελλάδα σχεδιάζει ο πολυεθνικός κολοσσός της Epson


    Σε νέες επενδύσεις, με στόχο την ενίσχυση της δραστηριότητάς του στην Ελλάδα, σχεδιάζει να προχωρήσει ο ιαπωνικός όμιλος Epson. Μάλιστα, στα σχέδια του ομίλου είναι, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού του στη χώρα, για τη δημιουργία ενός hub με διευρυμένο ρόλο για τις αγορές της ευρύτερης περιφέρειας. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι υποδομές υποστήριξης και θα γίνουν κινήσεις για τη βελτίωση του δικτύου των συνεργατών του ομίλου, ώστε τα κανάλια διανομής να μπορούν να υποστηρίξουν το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της Epson.

    Όπως ανέφερε ο Massimo Pizzocri, αντιπρόεδρος της εταιρείας για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Αθήνα, ο πολυεθνικός κολοσσός έχει καταρτίσει ένα φιλόδοξο πλάνο με στόχο να να αξιοποιήσει τα σημαντικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας που έχει αναπτύξει, με βάση την τεχνολογία inkjet.

    Ο κ. Pizzocri, ο οποίος είναι υπεύθυνος για 21 χώρες συνολικά, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ανέφερε πως για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα τριετές πλάνο επενδύσεων σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές με στόχο τη σημαντική ενίσχυση των μεριδίων αγοράς στις επιχειρηματικές λύσεις εκτύπωσης.

    Όπως σημειώθηκε, η Epson επιδιώκει να διευρύνει την κυριαρχία της στην αγορά των inkjet εκτυπωτών οικιακής χρήσης (όπου κατέχει μερίδιο της τάξης του 70%) και στην αγορά των εκτυπώσεων για επαγγελματική χρήση, εστιάζοντας στην τεχνολογία inkjet.

    Οι inkjet «εκτοπίζουν» την τεχνολογία laser

    Λίγους μήνες αφού η Epson ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογία εκτύπωσης inkjet για επαγγελματική χρήση, έρευνα δείχνει ότι το 74% των επαγγελματιών που έχουν επιρροή και ευθύνη για τη λήψη των αποφάσεων στην Ευρώπη επέλεξε την τεχνολογία inkjet, όταν τους παρουσίασαν τα στοιχεία που επηρεάζουν την επιλογή τεχνολογιών επαγγελματικής εκτύπωσης.

    Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά από την Epson Europe και την Coleman Parkes και συγκέντρωσε πληροφορίες από περισσότερους από 8.000 επαγγελματίες σε 21 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν, με βάση επιβεβαιωμένα στοιχεία από ανεξάρτητη πηγή, για την απόδοση των επαγγελματικών εκτυπωτών inkjet, συγκριτικά με τους εκτυπωτές τεχνολογίας laser, έχοντας τη δυνατότητα να απαντήσουν «σωστό» ή «λάθος, προκειμένου να αξιολογηθούν οι γνώσεις τους γύρω από το θέμα. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και έφεραν στην επιφάνεια πολλές παλιές παρανοήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται, σχετικά με το ποια τεχνολογία έχει καλύτερη απόδοση, ειδικά ως προς τα απορρίμματα και την παραγωγικότητα. Για την ακρίβεια, μόνο το 7% των ερωτηθέντων γνώριζαν ότι οι επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet έχουν καλύτερη απόδοση και στους πέντε τομείς αξιολόγησης: απορρίμματα, παραγωγικότητα, ταχύτητα, CO2 και ενεργειακή χρήση.

    Ρίχνοντας μια ματιά στα αποτελέσματα που συλλέχθηκαν, ανά περιοχή, προκύπτουν ενδιαφέρουσες συγκρίσεις μεταξύ των μεγάλων των αγορών, σε όλη την Ευρώπη. Εστιάζοντας εδώ στην Ελλάδα, την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σερβία, οι απαντήσεις καταδεικνύουν ότι παρά τις παρανοήσεις σχετικά με την τεχνολογία inkjet, η συντριπτική πλειονότητα, το 81% θα επέλεγε επαγγελματικούς inkjet εκτυπωτές, αν τους παρουσίαζαν όλες τις αληθινές πτυχές των επιλογών εκτύπωσης.

    Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες, το 62%, πιστεύουν εσφαλμένα ότι ένας εκτυπωτής laser παράγει λιγότερο CO2, ενώ το 56% πιστεύει, επίσης, εσφαλμένα ότι παράγει λιγότερα απορρίμματα από έναν inkjet. Επιπλέον, το 69% των ερωτηθέντων θεώρησαν λανθασμένα ότι ένας εκτυπωτής laser εξασφαλίζει υψηλότερη παραγωγικότητα, λόγω του μειωμένου χρόνου που απαιτείται για συντήρηση και κατάσταση εκτός λειτουργίας. Η Epson, ως εταιρεία με μακρά παράδοση στην καινοτομία στον τομέα της εκτύπωσης, στοχεύει στη βελτίωση της κατανόησης των πλεονεκτημάτων της επαγγελματικής εκτύπωσης inkjet που δεν ωφελεί μόνο την ουσία της κερδοφορίας μιας επιχείρησης, αλλά μειώνει και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

    Η κ. Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas, δηλώνει: «Οι εκτυπωτές laser κυριαρχούσαν εδώ και καιρό στις εκτυπώσεις γραφείου, ωστόσο οι καταναλωτές αναζητούν πλέον καλύτερα αποτελέσματα, με χαμηλότερο κόστος και υψηλότερες ταχύτητες, με παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας. Καταλήξαμε ότι ο μόνος τρόπος για να καλύψουμε αυτές τις απαιτήσεις είναι να εξελίξουμε την τεχνολογία inkjet, που σχεδιάσαμε αρχικά για βιομηχανικές εκτυπώσεις, ένα περιβάλλον όπου η παραγωγικότητα και η ποιότητα είναι κρίσιμης σημασίας.

    «Αυτή η εξέλιξη κατάφερε να προσφέρει επαγγελματικά προϊόντα τεχνολογίας inkjet με καλύτερη απόδοση, τα οποία υποστηρίζουν ταχύτητες έως 100 σελίδες το λεπτό, με χαμηλό κόστος ανά σελίδα, καθώς και μειωμένα απορρίμματα και κατανάλωση ενέργειας έως 99% και 96% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τους εκτυπωτές laser. Επιπλέον, η συντήρηση και η παρεμβολή από το χρήστη απαιτούν κατά 98% λιγότερο χρόνο, σε σχέση με τα προϊόντα laser».

    Η Epson διεξήγαγε τη συγκεκριμένη έρευνα διαδικτυακά μέσω κοινωνικών δικτύων, online μέσων ενημέρωσης και απευθείας δικτύων αλληλογραφίας, σε 21 ευρωπαϊκές χώρες (Φινλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Ρουμανία, Σουηδία, Σερβία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβενία, Ολλανδία, Ελλάδα, Δανία, Κροατία, Σλοβακία, Βέλγιο, ΗΒ, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Γερμανία), στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2017, συλλέγοντας 6.326 απαντήσεις. Ο στόχος ήταν να αξιολογηθούν οι γνώσεις του κόσμου, σχετικά με τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας laser έναντι της τεχνολογίας εκτύπωσης inkjet, καθώς και να καταγραφεί τι θα επέλεγε ο κόσμος αν του παρουσίαζαν όλα τα πραγματικά στοιχεία.

    Συμπληρωματική έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά από την Coleman Parkes Research, για λογαριασμό της Epson, τον Νοέμβριο του 2017. Μεταξύ των ευρημάτων συγκαταλέγονται τα σχόλια 1.818 επαγγελματιών από εταιρείες όλης της Ευρώπης.



    ΣΧΟΛΙΑ